web analytics
Fotbal intern

Sunt fan Rădoi, daaar… 5 motive pentru care Mirel Rădoi trebuie să plece acum de la Steaua

Îmi place ce iese din relația Mirel Rădoi – presă, însă sunt aproape convins că nu e ceea ce trebuie pentru Steaua. Mirel Rădoi trebuie să plece urgent de pe banca tehnică a echipei atât pentru binele lui, cât și pentru cel al Stelei. Iată de ce:

1. A fost plecat timp de 7 ani – ultimii 7 ani – într-un fotbal jucat de amatori. Sigur, a fost la cele mai bune echipe ale zonei respective, însă tot printre amatori a jucat. V-ați uitat vreodată la un meci din zona arabă? Mizerie mai mare nu puteți vedea, tactic sunt zero, e un soi de curtea școlii combinată cu Jocurile Paralimpice. Ce a putut acumula util jucătorul Mirel Rădoi din fotbalul în care a cunoscut maturitatea? Cu ce a venit el la Steaua? Cu notițe luate de pe DigiSport în timp ce se uita la Primera Division?

2. Nu a fost în stare nici măcar o singură dată să reacționeze la modificarea jocului. Indiferent de meci și de situație, Steaua a mers liniar indiferent dacă a primit gol sau a marcat. Lipsa evidentă de feeling de antrenor l-a împiedicat să facă mutările despre care comentatorii meciurilor spun, în general, că sunt ”inspirate”. Repede, care a fost o schimbare bună făcută de Rădoi de când e la Steaua?

3. Am scris despre faptul că licența de antrenor e o mizerie menită să aducă bani în conturile FRF/UEFA, după caz. Lipsa ei afecteaza clubul care angajează antrenorul, nu pe altcineva. Totuși, lipsa unei perioade de studiu se vede cumplit la Rădoi. El nu are noțiuni de bază – așa cum se poate deduce din punctele 1 și 2 – și ar avea nevoie mai mult decât oricine de studiu. E aproape imposibil să te lași azi de fotbal și mâine să antrenezi. Și e 100% imposibil să faci asta fără studiu teoretic și cu practica în deșert.

4. Relația cu vestiarul nu e așa cum ne așteptam. Pe cât de rău era pe teren la Steaua, pe atât de kitty-kitty pare să fie în vestiar. Vedem asta și din reacția jucătorilor. Unii îi spun Mirel, alții Mister. Până și Ilie Stan se impusese mai tare, toți îi ziceau coach. Serios acum, se pare că Rădoi nu e suficient de autoritar într-un vestiar cu probleme și asta îl costă.

5. Trebuie să plece dacă vrea un viitor în antrenorat. Nu e Hagi, nu are propria echipă la care să își spele trecutul după o primă experiență catastrofală. Nu a trecut de la meseria de jucător la cea de antrenor la Focșani, în liga a treia. E la Steaua, expus la maximum, și un eventual eșec răsunător îi va atârna de CV toată cariera. Eu cred că eșecul ar fi mult mai mare la final de campionat, dacă ratează podiumul, decât dacă ar pleca acum din proprie inițiativă.

foto: fb FCSB

foto: fb FCSB

2 comentarii

  • era mai antrenor costel galca, ce l-a scos pe tucudean si l-a bagat pe tamas cand otelul ne calarea si riscam sa pierdem titlul, sa-nteleg?

    in romania nu trebuie sa fii mourinho, trebuie doar sa reusesti sa te impui si sa te faci ascultat. radoi e perfect pt asa ceva.

    • nu stiu daca era mai antrenor galca, dar radoi cu siguranta nu e. si e ok ca nu e, are timp sa fie. 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.