web analytics
Opinie

Sunt jurnalizdă la vârsta mea. Pe 5 lei articolul

job in jurnalism

Jurnalismul practicat în România e o mizerie, indiferent de cât de mult vrem să credem altfel. Imaginea jurnaliștilor este, cu mici excepții, una proastă. Ziarele nu se mai vând, site-urile vând reclamă pe bani puțini și fac sute de mii de vizitatori unici pe zi mințind și ”furând” click-ul oamenilor. Totul merge prost, eu abia aștept explozia.

Partea nasoală e că nici nu sunt șanse multe să se îndrepte treaba. La FJSC se înrolează din ce în ce mai mulți cocalari și tot mai multe prostituate cu aspirații de meteo la Neața cu Răzvan și Dani sau decor la Capatos. Spiru Haret scoate retarzi pe bandă rulantă cu diplomă de jurnalist, iar joburi tot apar.

Așa cum e ăsta: ”Ai talent și îți dorești o carieră în media sau online? Vino la noi și scrie mizerii pe 5 lei articolul. Sau 1 leu la 100 de cuvinte, negociabil, nu suntem stricți. Îți facem contract și, sanchi, nu ai voie să plagiezi”. Mizerii de genul ăsta pentru agregatoare precum ziare.com, rtv.ro sau frenetik.tk or să tot apară.

Am mai vorbit despre asta, e vina pixdelor din agenții care intermediază vânzările, idioate care se uită doar la trafic, nu și la modul în care e făcut traficul ăla. Nu se uită nimeni la faptul că frenetik.tk are un o afișare pe unic sau că orice ai căuta în google găsești pe realitatea.net. Important e că în SATI se stă bine la afișări și la unici.
Partea și mai nasoală e că, în doar 4 zile de la data în care a fost adăugat, pentru jobul ăsta au aplicat 320 de persoane. Adică 80 de nătărăi pe zi. Wow!

5 comentarii

  • După părerea mea, jurnalismul nu este o mizerie. Nici în afară, nici în România. Jurnalismul implică responsabilitate, inteligență, capacitate de sinteză și analiză, onestitate, claritate în exprimare etc. Nu văd de ce spui că e o mizerie. Afară de cazul în care-l confunzi cu ceea ce se face pe realitatea.net & company. Cu ceea ce vor publica ăștia care au aplicat la jobul din anunț. Dar dacă îl confunzi, vina ar cam fi a ta, nu a jurnalismului.

  • cocalareala este si atunci cand apelezi la mistouri cu tenta sexuala pentru a discredita pe cineva (este si cea mai comuna forma de cocalareala).

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.