web analytics
Cele două lacuri BMW F850GS

Sunt gata pentru ”Înapoi în Est: Cele două lacuri”

Mi-a făcut bine ”Est, spre Siberia”. Am învățat, în peste 10.000 de kilometri pe Gotze, cum trebuie abordată o călătorie de durată cu motocicleta. Cum trebuie pregătită motocicleta și, cel mai important, ce trebuie să iau la mine.

E 2018! În curând începe ”Înapoi în Est: Cele două lacuri”. Motocicleta este BMW F850, nouă. Și pentru că e nouă, munca a fost mai grea. Știu că mulțumirile sunt plictisitoare, dar fără ajutorul celor de la BMW Motorrad România plecam ca mândra în târg. Am luat de la BMW proiectoare, suport de telefon cu încărcare wireless, bagaje laterale și geantă Atacama. Am mai luat kit-uri de pană și medicale, pompă, trusă de scule și alte lucruri fără de care nu se poate. I-am pus crashbar proiectat și executat de Taifun Engineering special pentru F850, i-am pus și un scut de aluminiu grație amabilității și priceperii lui Bogdan, pilot moto de mare angajament și de înaltă probitate morală. Evident, plec cu cauciucurile care m-au încântat anul trecut. Am luat Mitas e07 Dakar de la Chemtraders și n-am o emoție!

Râdem, glumim, dar se apropie plecarea. Eu sunt pregătit, v-am zis că mi-e mult mai ușor de data asta, am făcut vizite la service-ul BMW și la Moto-Hub ca să mă asigur că e totul ok. Și tocmai de aia mi-e frică să nu uit ceva important. O să iau cu mine o dronă, un GoPro, o să iau și laptopul până la urmă. Haine, puține! Cort, sac de dormit, izopren. Pașaport, talon, permis, împuternicire tradusă și… Cum ziceam, sper să nu uit chestii. Oamenii de la Garmin mi-au dat un InReach Explorer+ pe care sper să nu îl folosesc în caz de SOS, dar pe care sigur o să îl folosesc pentru navigație și altele.

O să plecăm în curând în formula despre care am mai vorbit aici și traseul, în prima parte, e similar cu cel de anul trecut. Dormim două nopți în Ucraina, apoi dormim în afara Moscovei, la Vlad. Pe Vlad îl știți din ”Est, spre Siberia”. E cel mai tare român din Rusia, omul care ajută oameni pentru că așa vrea el și pentru că e de treabă. Apoi… Mă rog, vor veni poveștile sub o formă sau alta.

Pe parcurs și la final puteți vedea și un produs video mișto la Cristi Predoi. Și el merge cu F850, doar că se duce la Magadan. Vă mai dau eu linkuri pe parcurs și de la el.

4 comentarii

 • Oh, Doamne, de-abia aștept! A treia vară cu povești din Mama Rusia, marca Scutariu! Am fost atât de fascinat de poveștile tale de anul trecut încât, în urmă cu 2 săptămâni, am ajutat 4 cehi să ajungă la un motel.
  Eram prin centrul Piteștiului, mă pregăteam să mă sui în mașină, și mi-au atras atenția niște străini, încercau să intre în vorbă cu cineva. M-am dus la ei, erau motocicliști. Unul era cu telefonul în mână, deschis pe hărțile google. Mi-a spus că vor să ajungă la un motel unde au rezervare și gps i-a adus aici (în mijlocul orașului).
  I-am introdus și eu adresa în telefonul meu și i-am zis să se țină după mine. Nu cunoșteam locația, oricum era complicat să le explic. I-am dus acolo și nu m-au lăsat să plec până nu mi-au mulțumit fiecare în parte. M-au întrebat dacă sunt biker, fiindcă ei se ajută toți între ei, dar le-am spus că avem un ziarist care face expediții în Rusia și ține un blog pe care îl citesc cu mare plăcere.
  Așa că succes!

 • Succes Cristi ! Am vazut #pemotoare cum si-a pregatit Predoi motorul , banuiesc ca si la tine a fost la fel …
  Sa ne spui cum a inceput , daca a intarziat , asa cum spunea in video , iar tu te-ai suparat 🙂
  Sau plecarea a fost conform planului ?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.