web analytics
BMW F800GS

Mai sunt 10 zile până plec. Prima probă cu motocicleta încărcată

Mai e atât de puțin timp până plec încât am trecut de stadiul în care eram terifiat că nu-s toate gata. Acum a început să nu-mi mai pese. 🙂 În fine, ca să fiu sigur că sunt mai puține probleme care pot să apară pe drum am făcut un mic test weekendul trecut, atunci când am fost cu motocicleta până la Năvodari. Și nu oricum, ci cu motocicleta încărcată cu bagajele laterale și cu cel central, pe codiță. Concluzii, cu liniuță:

Motocicleta încărcată, oricum sub greutatea cu care voi pleca în Siberia, e altă motocicletă. Factorul aerodinamic e o amintire, deja de la peste 100 km/h începe să se chinuie la accelerări.

Consumul e și el o surpriză. Adică o surpriză neplăcută, deși era previzibil. Încărcată și cu bagajele alea care doar aerodinamice nu-s mi-a luat 5,1 litri/100 km în condiții de mers normal, civilizat. Asta nu e bine, mă gândeam că cifra o să fie undeva la 4,5 l/100 km, nu luasem în calcul greutatea și rezistența la aer. Nasol!

Bagajele laterale SW Motech Dakar au stat surprinzător de bine la drum. Îmi ia cam 10 minute să le montez dimineață, să le prind cu chingile din dotare, și vreo 5 minute să le dau jos. Am avut emoții la început, dar e cam imposibil să cedeze și să cadă în mers.

Pe codița motocicletei voi avea două chestii. Rucsacul BMW Function 4 care se transformă în geantă și pe care îl fixez cu niște chingi. L-am avut la mare, a stat perfect la locul lui. Și voi mai avea un rollbag impermeabil pe care momentan nu-l mai găsesc. L-am avut în Maroc și a cam dispărut.

Am dormit la cort. Cortul e impecabil, foarte ușor de montat (cca 10 minute) și foarte bine gândit, cu plase de țânțari, cu aerisiri, cu protecție de ploaie și ancorare super sigură. Problema mea e că se împachetează foarte, foarte greu. În condiții de vreme bună și teren drept mi-a luat vreo 20 de minute să îl bag în husa de transport, dacă plouă cât naiba o să îmi ia?

Sacul de dormit e genial, nu îmi mai pare rău că am dat bani mulți pe el. Și perna gonflabilă ieftină de la Decathlon e utilă.

8 comentarii

  • Cu cortul sa nu-ti faci probleme ca se impacheteaza greu . Daca ploua de ce l-ai impacheta ? Unde sa mergi pe ploaie ? 🙂
    Multa bafta !

  • Chiar daca ai avea un consum mai mare cu 1l fata de estimari, cat sa te coste in plus? 500lei?
    Ma bucur ca ti-ai luat un sac de calitate, nu iti dai seama cat de important e decat atunci cand nu il ai.
    In rest sa nu uiti sa dai buna ziua la lume. In rusa se zice cyka blyat.

  • Consumul mai mare, timpul mare de împachetare a cortului si alte aspecte “negative” sunt doar niște detalii dintr-o poveste care abia sta sa înceapă si pe care ti le vei aduce aminte cu placere peste ceva vreme.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.