web analytics
Fotbal intern

Știți de ce au microbiștii ceva împotriva lui Ianis Hagi?

Din cauza celor de prin presă, de aia!

Să ne înțelegem. Ianis Hagi este, din punctul meu de vedere, un fotbalist cu calități peste media Ligii 1 la nivelul lui de vârstă. Trage la poartă cu dreptul și cu stângul la fel de bine, are pasă finală excelentă. Fizicul poate fi dezvoltat și are potențial în sensul ăsta, iar tehnic la fel. Poate fi îmbunătățit într-un jucător de top pentru o Ligă 1 în care abia găsești unul care să dea bine cu dreptul, nu mai vorbim despre cei care o lovesc cu ambele picioare.

Ne-am înțeles, da? Asta e părerea mea despre fotbalistul Ianis Hagi. Una bună.

Însă, spre deosebire de alții, eu nu mă feresc să remarc momentele în care Ianis nu face față, nu se ridică la nivelul așteptărilor. Meciul cu Astra a fost un exemplu în sensul ăsta. Pentru că nu mă încălzește cu nimic că a dat în bară din lovitură liberă, cât timp i-a stricat alte faze fixe lui Ganea. Nu mă ajută pasa bună spre Ganea la simularea acestuia din urmă, cât timp alte 15 pase au fost proaste, la adversar.

Și cum în presa din România e la modă să te pui în poziții defensive, din interese diverse, observ că Ianis a fost lăudat aseară. Mă uitam la Vochin, om de la care am pretenții la capitolul ăsta, cum încerca să găsească plusuri comice. Cică da, a comis niște chestii, s-a băgat peste Ganea la loviturile libere, s-a băgat peste nu știu care să bată aut deși n-avea ce căuta acolo, dar… uite cât de multe mingi a recuperat! Ce, mă? A recuperat mingi? Ăsta e argumentul pentru care îmi spui că un mijlocaș ofensiv a fost bun?

Cam peste tot, Ianis a fost lăudat. După un meci modest. Iar asta contribuie la nivelul mare de ură pe care-l observ în rândul microbiștilor. Aprecierile astea gratuite enervează omul, suporterul simte că e luat de prost.

Din păcate, așa merge treaba în presa din sport din România. Vrei acces? Vrei informații? Păi, trebuie să mă lauzi, trebuie să nu dai rele, trebuie să vorbești frumos chiar dacă sunt urât și șchiop pe teren, trebuie să spui cât de tare e Anamaria Prodan și atunci când ea n-are o treabă. Poziția mama iedului pentru niște mici recompense. Sau poate că-s eu defect, na.

6 comentarii

  • În sfârșit, eu și mulți alții lătrăm acest lucru de ani de zile, practic de când a apărut Halep trăim mizeria asta zilnic, de asta are și Halep atât de mulți hateri, nu se poate așa ceva, dar presa este după chipul și asemănarea cititorilor de cacat, care sunt majoritari, deci restul trebuie sa ne adaptam.
    Despre Ianus ce să zic, valorează vreo 200k de euro probabil pentru că e tânăr, hai 500k că e băiatul lui tata, dar e limitat, și nu o facă performanta, eu nu-l văd nici cu 20 de selecții la națională, câteva o să facă tot că e băiatul lui tata, și tati o să facă spume la gura în vreo conferință de presă dacă nu i se da nicio șansă.

    Oricum sunt Hagi este genial când vorbește despre Ianis: “dom’le, Ianis a debutat la x ani, la x+1 ani era căpitanul unei echipe de prima ligă, un lider, și cei de la Fiorentina și-au bătut joc de el”, pai da ba, prostule, a debutat la x ani că era clubul lui tac-su, a fost căpitan la x+1 că era clubul lui tac-su, și când s-a dus undeva unde conta valoarea a jucat 10 minute in atâta timp, de ziua lui, tot că era băiatul lui tac-su. In timp se va demonstra că Ianis nu e nici măcar un sfert din looserul de Stanciu, asta sa nu aduc in discuție vreun fotbalist serios că ar trebui sa lucram cu 0,Y %

  • Se poate spu e si ca afost vina lui taica-su’. De obicei copii de vedete erau trimisi la alti dascali ca sanu sesimta niciodata protejat sau avantajat. Timpul ne va raspunde in privinta asta, e inca mic. Eu nu am vazut meciul aseara si chiar ma miram ca e ca laudat in presa… am citi un rezumat in care numele lui apare doar la bara aia, la inca doua suturi la poarta si o pasa nefructificata de atacant. Iar in titlul articolului aparea ceva gen ” joc uimitor al lui Ianis”. Mai declarase si Hagi ca “Ianis a tras echipa dupa el”… ma gandeam ce bou am fost si cum am ratat un meci asa tare. Cand ‘colo…

  • Ce s-a intamplat, nene, ieri, de-i asa suparat Hagi? I-auzi “Nu voi uita niciodată această zi. Pe mine m-ați pierdut definitiv.”
    E suparat ca n-a iesit numarul de cornere?

  • La treaba asta a contribuit binisor si taica-su. L-a pus capitan la 16 ani. Acu ceva zile chiar a zis ca nu intelege de ce asta micu nu a jucat la florentini, ca era capitan cand a plecat si vorba ta, da si cu stangu si cu dreptu.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.