web analytics
Fotbal extern Fotbal intern

Stelu, Mihăilă și Ivan Andrei

Să începem săptămâna cu vești bune. Nominalizările mele, pentru că n-am fost în stare să fac un top, sunt următoarele:

Steliano Filip, puterea României, ar fi dat pasa de gol pentru AEL Larissa în meciul terminat la egalitate, 1-1, cu PAOK. Deci mi-a distrus mie viața și sfânta zi de Duminică. Bine, așa scrie presa. Când m-am uitat la video (vedeți și voi aicișa) am văzut că Stelu a ieșit cu mingea la picior până la 35 de metri de poarta lui PAOK, a pasat simplu către un coechipier, iar ăla și-a bătut joc de carierele a doi jucători de la PAOK și a finalizat superb. Deci spunem ”pasă de gol” pentru că suntem români, dar nu prea e pasă de gol aia.

Valentin Mihăilă, transferat cu o avere de Parma, a debutat în Serie A. A jucat ultimele 15 minute și, din ce scriu ziarele de acolo, a lăsat o impresie bună. Asta deși Parma a fost spulberată de Torino. Serie A nu mai e aia de acum 20 de ani, chiar cred că Mihăilă se potrivește acolo. Acum depinde de el, pentru că de la 100 de milioane de lei vechi pe lună la Craiova a ajuns să câștige lunar un apartament în centrul orașului. Iar asta e greu de gestionat, mai ales când ești copil. Are nevoie de consiliere, de ajutor, de susținere, iar situația în care e Parma acum în clasament nu e una de natură să îi ofere timp.

Andrei Ivan a împlinit azi 24 de ani. E singurul motiv pentru care îl menționez. Mi se pare ușor ireal felul în care a luat-o înapoi fotbalistul ăsta. Vă mai aduceți aminte, mă gândesc, de modul în care debuta la Craiova în Liga 1, de ce discuții erau în jurul lui, de ce caracterizări îi făceau antrenorii și specialiștii din fotbalul nostru. Unde i-a fost sugrumat progresul de, iată, a ajuns să nu mai prindă echipa nici după repatriere? Dumnezeu cu Mila Kunis.

6 comentarii

   • Now makes sense. A fost daramat de ratarea transferului si nu a mai putut reveni la valoarea lui reala. 🙂

    Si cu totii stim atunci cand ratezi la mustata Barcelona, nu sta la panda Girona, Cagliari, Burnley. Si e si logic, nu-si permit un grande jucator de Romania. Nu, ajungi direct la Krasnodar. 🙂

    Cat despre Mihaila, sper sa joace titular in viitorul apropiat la Parma. Ca doar el si R. Marin ce au mai scos capul dintre jucatorii formati in Romania in ultimul timp (nu-l punem aici pe Fl. Andone, care de bine de rau tot a jucat in Primera). Nu a mai confirmat nimeni nimic de la R. Stefan si Sapunaru in afara, iar asta se intampla in 2008…

    • Mie nu mi se pare nimic rau sa ajungi la Krasnodar. Krasnodar a jucat in grupele Ligii anul asta, a terminat pe trei intr-o grupa cu Chelsea, Sevilla si Rennes. Doar ca nu e suficient sa ajungi acolo, trebuie sa te impui, sa joci, nu doar sa ai impresari inspirati care sa nimereasca un transfer apeland la forma de moment sau, mai rau, la relatii.

     • Nu e rau sa ajungi oriunde in Rusia, tu fiind jucator din Liga 1, complet de acord.

      Problema mea era cu exagerarile legate de Barcelona.

      Altfel, eu personal daca as avea oferta Benevento vs Zenit/tska/Krasnodar/arabia… de ce nu as alege Serie A? Asta referitor si la articolul de ieri. Pana una alta, de la Benevento poti ajunge oricand la 32 de ani la un contract banos in Arabia sau Rusia, invers nu prea.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.