web analytics
Fotbal intern

De ce e stelistă presa de sport

Am auzit discuția de aseară, de la DigiSport, între Vali Moraru și Reghecampf. Antrenorul îl acuza pe moderator că e dinamovist, moderatorul n-a fost moderat și i-a replicat cu un ”Ce, nu ai destul de mulți steliști prin presă?”. Bun! Neglijăm faptul că moderatorul e ipocrit și spune asta deși trimisul lui în cantonamentul Stelei e stelist jurat, Moraru chiar are dreptate. Sunt o groază de steliști în presă, dar steliști de conjunctură și steliști vopsiți.

PAUZĂ – CITIȚI TEXTUL MEU LEGAT DE PREFERINȚELE OAMENILOR DIN PRESĂ. INCLUSIV CU CINE ȚINEAM EU

Dincolo de ce știți voi, adică faptul că ”Steaua vinde și e normal să scrieți despre Steaua”. Sau dincolo de ”Steaua are cei mai mulți fani, chiar dacă majoritatea sunt țărani”. Chiar și dincolo de ”Gigi Becali vă plătește pe toți, căcat, pișat, unt, alunecuș, morena”.

Nu mă înțelegeți greșit, nu spun că ce e mai sus între ghilimele e fals. Nu, e foarte adevărat! Steaua vinde cel mai mult pentru că are cei mai mulți fani și, probabil, Gigi Becali încă mai cotizează cu bani pe la unii jurnaliști. Cu siguranță nu o face ca-n trecut, atunci când a îmbogățit de-a dreptul multe dintre fețele luminate care conduc presa sportivă de azi, dar o mai face.

Presa de sport e stelistă în marea ei majoritate pentru că e legată aproape iremediabil de Anamaria Prodan. Serios, asta se întâmplă de cel puțin patru ani și e o consecință bolnavă a acțiunilor doamnei nevastă de antrenor. Pentru că are sub control atât de mulți fotbaliști și pentru că e un sifon atât de bun, fătucile și incompetenții s-au lipit de ea pentru – nu-i așa? – informații la prima mână. La Anamaria e simplu! Primești vești despre Gebhart sau Marica dacă nu uiți să îi dai declarațiile în ziar, să o numești ”noul manager general de la Steaua” și să îi mai dai câte o vopsea de jumătate de pagină from time to time.

Așa cum în Spania există ziarul de casă al Barcei și ziarul de casă al Realului, așa în România avem ziarul de casă al Anamariei Prodan. Sau televiziunea de casă a doamnei. 🙂 Sau jurnaliștii de casă ai ei.

E posibil să fiu invidios, însă relația chiar așa e. Primești informații dacă ești băiat/fată bun/ă, dacă nu scrii nimic despre blaturi, hoții, nenorociri. Dacă a doua zi după ce apare subiectul cu banii promiși celor de la Zimbru tu o speli cu un articol în care faci dezmințiri pe surse. Bine, nu poți lipsi de la sindrofiile la care e prezentă, trebuie să iei cameraman cu tine ori de câte ori lansează vreun papuc, pafrum, ceas sau o cofetărie.

De asta e presa stelistă! Pentru motivele de sus de tot și pentru că e dependentă de Anamaria Prodan. Care Anamaria Prodan înseamnă tot ce mișcă la Steaua, pare-se!

4 comentarii

 • Bine, Ana nu le cere niciodata sa o perie. Le transmite doar un mesaj codat: “Da-o si tu frumos, te rog…” 😀

  Si am si eu o intrebare, poate citeste cineva de la GSP: Este adevarat ca in seara in care a aparut informatia cu boicotul meciului cu Zimbru a sunat-o cineva si i-a spus “Ana, n-am ce sa fac, vor sa o bage in ziar”? – Eu stiu raspunsul, dar nu vreau sa-l zic. 😀 Poate raspund ei.

  • Citește și cineva de la GSP, citește și doamna Prodan, stai liniștit. 🙂

   Oricum, ce au făcut ei e o rușine colosală. Au semnat trei inși un material în care era dezmințit pe surse episodul Zimbru.

 • Ai descris in mare parte modul de functionare/supravietuire al gsp-ului, unde se vede de la o posta faptul ca becali & a.m.p cotizeaza serios.
  In alta ordine de idei, sa fie Moraru dinamovist? Eu il credeam la fel de cormoran ca pe Stucan. 🙂 Ca or avea si ei o echipa preferata in Romania, asta-i altceva. Pana la urma, daca Reghe, asta, s-a suparat imediat pe Moraru, rapidistii ce sa mai zica de Gabi Safta? :)))))))

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.