web analytics
Fotbal intern

Steaua – Progresul Spartac II 6-0. O accidentare gravă, niște mesaje, o galerie la două echipe

Am fost în Ghencea la ora 11:00 pentru meciul Steaua – Progresul Spartac II. S-a terminat 6-0, adversari care nu pot pune probleme și n-au pus, vreo trei goluri anulate, un penalty ratat. Nu ai prea multe de zis despre meci.

În prima repriză au fost afișate două mesaje. ”Aveți în dreapta noastră cei mai prost investiți 20 de bani ai dumneavoastră” și ”Că deschideți gura sau butelia, se întâmplă același lucru: iese prostia”.  Ambele vizează Jandarmeria, primul e trimitere clară la burtosul care oferea unui om pe care nu-l lăsa la meci (deși avea bilet) suma de 20 de bani ca money back pentru contribuția lui de cetățean la salariul jandarmilor.

Ce e cel puțin la fel de tare? Reacția celor de la pază și reacția jandarmilor la pauză. Cei în civil au venit să ia în primire firma de pază. ”De unde a apărut bannerul ăla?”. ”Nu știm, șefu! Pe la noi n-a intrat. Poate s-au dus pe dincolo, pe la polo”. ”Bă, sunteți nebuni? Că nu e un tricou, e ditamai pânza!”. ”Pe cuvânt, șefu, n-a trecut pe aici, noi i-am controlat”. 🙂 Cuvânt cheie: vigilență!

Alt moment tare a fost la pauză. Pentru că pe terenul de lângă – ”zgura” pentru cei de vârsta mea, actualul sintetic – juca grupa 2004 a Stelei, galeria i-a susținut pe copii în timpul meciului lor. Adică pe copiii de 13 ani. 🙂 Cu scandări, cu ole-uri, cu aplauze la gol, cu ”suntem mândri de voi!” la final, după victorie. Frumos! Cum s-au simțit oare ăia mici cu galerie?

Pe final a ieșit accidentat Ștefan Pădureț. Om de echipă națională, singurul de la Steaua în postura asta, fundașul central a fost dus pe brațe la vestiar. Nu mi-am dat seama ce avea, însă Pădureț plângea de durere (sau de nervi) și îi spunea unui om din staff că ”nu e fractură, că nu mai puteam să-l mișc dacă era fractură”. Veste incredibil de proastă cu 4 meciuri înainte de playoff.

Nu în ultimul rând, indiferența conducerii CSA față de suporteri mă surprinde de fiecare dată. La ora 12 ardea soarele ca-n mijloc de august, iar cine vine la meci n-are unde să se ferească. Eu am stat în singurul loc cu umbră, lângă ambulanță. În rest? Dă-i în kilu nostru, oricum dau doar 10 lei pe bilet și au cumpărat 1000 de abonamente, ce atâtea pretenții? Dar, na! Măcar e caldă apa de la robinetul folosit pentru udarea terenului.

10 comentarii

 • “Am fost în Ghencea la ora 11:00 pentru meciul Steaua – Progresul Spartac II”

  Dude, sper ca prietenii nu iti citesc blogul, altfel cred ca nu te lasa din mistouri (in cazul in care nu sunt si ei ultrasi).

  Nu prea respect meseria de jurnalist sportiv in romania, dar zau ca e si asta o treaba, ce faci tu. As prefera oricand sa muncesc 2-3 ore (scris cod, dat cu sapa, nu conteaza), sau sa ma uit pe pereti, decat sa ma duc sa vad un meci de fotbal de liga 4 in romania.

 • 17.000 de bilete vandute de SC FC Fcsb SA la un meci decisiv pentru titlu :))))))))) Asta e diferenta dintre Steaua si SC FC Fcsb SA

   • Bine, rau, asta ii va fi destinul cel mai probabil. Numai ca daca nu va plati prejudiciul, va pierde si cele 5 campionate pe care le are in palmares.

 • HAHAHA, terenul cu zgură, ce mi-am mai zdrelit genunchii pe terenul ala in vancatele de vară. Era singurul pe care puteam juca fără să ne alerge nea Marian mustăciosu de la “întreținere”.

 • Asa deruteaza lumea ca nu mai st decat 2000 de oameni in bucuresti ca sa nu vina la steaua cfr … ca asta i scopu , psihopat damblagiu

 • Aia mici au fost foarte fericiti, la final de meci au venit si ei spre galerie sa apalude si sa scandeze “Steaua inseamna CSA”

 • Aris din care 25.000 tin cu CFR-ul . Astazi pe terenul 4 sau cum se cheama ala au fost peste 3000-4000 de fani.

 • Cati fani fideli au fost, tot 36.730? Am inteles ca la meciul Stelei cu Cfr
  nu au sa fie decat 30.000 de fani cu tot cu fanii……rapidului.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.