web analytics
Fotbal intern

Steaua – Progresul. Pare greu, dar n-a fost

Extraordinar de greu meci. Și nu pentru că Steaua a avut pentru vreo clipă emoții că pierde, ci pentru că părea că e imposibil ca Progresul să primească gol. O combinație de noroc cu ratări și cu lipsă de inspirație la finalizare a făcut din meciul cu Progresul cel mai intens meci din acest sezon.

Vorba lu’ Tanti Ioana de la mine de la bloc, să te caci în gura mea dacă Progresul n-a jucat pe bani buni. E normal să îți aperi șansele, înțeleg perfect faptul că te remarci chiar și la nivelul ăsta dacă încurci Steaua cu suporterii în spate, dar să tragi de timp din minutul 23, să dai numai în bălării, să te aperi mai ermetic decât visează Zepter că poate ajunge vreodată, să joci la plus 200% din capacitate față de felul în care ai jucat cu Carmen, astea sunt semne că ai avut și ceva pe dreapta, dincolo de evidenta dorință de a nu pierde.

Spun ”dorință de a nu pierde” pentru că asta a fost. Dacă erai orgolios, urmăreai să câștigi, nu? Ori ei au vrut doar să nu piardă, un rezultat care nu îi ajuta la nimic, nici la un minimum de glorie, dar care afecta serios Steaua.

Steaua a început într-o formulă diferită față de ceea ce a fost pe teren cu Dinamo și asta s-a văzut uneori. Sigur, n-a jucat nimeni prost, doar că mi se pare că lucrurile au stat incomparabil mai bine în prima parte a primului meci din playoff.

În tribună la meciul Stelei, lângă un Doru Bratu cu cercel tip Elton John și cu țigara în colțul gurii, stăteau și unii jucători de la Carmen. Și oamenii comentau, așa cum e normal, partida. Din discursul lor am sesizat o nuanță de încredere, nu știu pe ce se bazează, dar sunt foarte, foarte încrezători.

Am văzut și meciul lui Carmen cu Dinamo. N-a fost chiar atât de ușor pe cât a arătat tabela la final, adică 5-2. Începutul slab tare, apărare ezitantă și un vârf de atac, cel de culoare, care cu siguranță ar câștiga competiții de atletism. Cu fotbalul a fost subțire azi. Înțeleg însă că e bun, doar că n-a fost azi ziua lui. Altfel, Stelian Stancu aleargă 542 de minute fără oprire dacă vrea, Chiacu nu prea mai poate, dar are pasă și are execuție dacă are timp și spațiu, iar ce e fază fixă din preajma careului e pericol mare pentru echipa adversă.

Culmea, deși au fost cu vreo 2-300 de suporteri mai puțin față de primul meci, atmosfera a fost mai tare. Bănuiesc că s-a auzit și pe transmisia TV, s-a cântat tot meciul fără oprire. Mă rog, cu o oprire de un minut în repriza a doua când, după un efort susținut, a zis un băiat la portavoce că se cer câteva zeci de secunde ca să mai respire lumea. În rest, 90 de minute și alte 20 la final.

Calificarea la baraj se joacă duminică, duminică cu mult mai mulți suporteri.

5 comentarii

  • Eu am emoții mari cu Carmen. Din păcate, se pare că Lăcătuș face aceeași greșeală pe care a făcut-o anul trecut: analizează adversarul cel mai puternic, Carmen, prin prisma turului de campionat. Ori Carmen și tur nu mai seamănă cu Carmen din retur și playoff…

    • Asa ti-a zis tie? Chiar sunt curios de unde stii tu cum analizeaza Lacatus meciurile lui Carmen…

      • Știu de la Busu de la meteo și de la horoscop. Așa îmi dau seama că Lăcătuș face aceeași greșeală ca anul trecut. In plus, a și plouat în ultima vreme și ăsta e semn rău…

  • sunt indiferent cum sunt cu politica, dar as plati bani buni, sa vad reactia stelistilor daca ar pierde, cum as da multi bani, sa ii vad pe aia de la #rezist chinuiti de psd, sunt extraordinar de stresanti cand se bucura si stelisti si #rezist, n-au decenta in bucurie, si daca urasc ceva mai mult, urasc omul care face nunta din orice mica victorie, gretos.

  • eu zic totusi ca Lucas este mult mai bun pentru echipa ca mijlocas de banda si Iordache fundasul dreapta trebuie sa fie titular la orice meci.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.