web analytics
Fotbal intern

Steaua – Osmanlispor, în seara asta. Ce așteptări am eu

Vedeți cum se descurcă Ludogoreț, vedeți ce fotbal joacă Legia, vedeți ce face Rostov acasă cu Bayern și e greu să nu aveți pretenții și de la ai noștri români, chiar dacă orice comparație cu unul dintre cluburile mai sus amintite e imposibil de făcut. Suntem mai mici, mai săraci, mai puțin talentați decât cei care au luat fotbalul în serios în ultimii ani, motiv pentru care vicecampioana României e nevoită acum să tragă cu dinții de o aproape imposibilă calificare în primăvara Europa League contra unor turci pe care, acum puțini ani, îi băteai de îi ascultai cu urechea.

Acum n-o mai faci, de acord. Însă în mod normal trebuie să speculezi ultima șansă și să încerci să joci fotbal. Steaua inestetică din ultima perioadă nu mai are voie să arate urât, orice alt rezultat în afara victoriei e de rahat, te îngroapă. Motiv pentru care se impun niște modificări de abordare. Așa cred eu că trebuie, nu-i neapărat cazul să am dreptate.

– să dispară orice idee creață cu Adi Popa ”vârf fals”. E o tâmpenie demonstrată și nici măcar nu e sută la sută vina lui. Precedentul astfel de experiment, cu Chipciu acolo, a dat rezultate pentru că în spatele fostului șeptar erau fotbaliști fie mai în formă, fie evident mai valoroși. Chipciu juca un post în care era nevoie de coborârea lui între Sânmărteana și Nicușor Stanciu, fundașii de bandă erau capabili să participe util la faza ofensivă, iar mijlocașii de bandă aveau puterea de a penetra spațiile libere pe ieșirile din zonă ale lui Chipciu. Acum nu mai e cazul.

– să nu îi treacă prin cap lui Reghecampf să-l mai folosească pe Enache pe postul de fundaș dreapta. Ar fi culmea mai ales după ce a făcut la meciul de la Ankara, însă nu e ca și cum deciziile antrenorului din ultima vreme au fost raționale. Tamaș e foarte OK acolo, chiar și cu handicapul folosirii lui Moke lângă Toșca, iar Enache trebuie să îl scoată de pe post pe Adi Popa.

– să îi ceară lui Boldrin să joace ceea ce știe, nu să fie noul Sânmărtean. Și zic asta în calitate de admirator al lui Boldrin. Băiatul nu va fi niciodată ceea ce văd că următorii Stelei cer de la el, nu a fost niciodată și nu de asta (credeam eu!) a fost adus de la Astra. De ce să nu îl joci acolo unde a arătat că e bun?

– Muniru trebuie făcut să priceapă că nu e așa de abil tehnic precum se crede. Dincolo de utilitatea lui în anumite faze, urmăriți cu atenție meciurile recente și numărați greșelile neforțate făcute de băiatul ăsta care se joacă prea mult FIFA 17 în timpul liber. De ce să nu faci tu, Munirule, așa cum făceau Bourceanu și Pintilii prin 2013-2014 atunci când au stabilit noi standarde cu privire la comportamentul în teren al mijlocașilor centrali?

Chiar și așa, lipsa de soluții îi poate fi fatală dpdv sportiv lui Reghecampf. Nu poate jongla foarte mult, trebuie să se bazeze pe o mobilizare exemplară înaintea unui meci cu caracter decisiv. Și dincolo de mobilizare, trebuie să fie sigur că dacă moare, măcar s-o facă frumos, hărțuindu-i pe turci, atacându-i.

foto: FB FCSB

foto: FB FCSB

8 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.