web analytics
Fotbal intern

Steaua, ASA Tg. Mureș și Astra. Care dintre ele se califică și de ce?

1. Steaua a făcut doar 1-1 pe teren propriu cu sârbii la capătul unui meci în care a jucat execrabil. Dacă Steaua se prezintă la fel și în retur eu cred că nu are nicio șansă. De ce? Într-o emisiune de la Sport.ro cu câteva zile înainte de meci îi ziceam lui Mihai Mironică faptul că publicul de la Belgrad nu poate influența calificarea într-o măsură prea mare. Mă gândeam că dacă meciurile ar fi influențate atât de mult de public, atunci Galatasaray, PAOK, Panathinaikos, Fenerbahce, Partizan sau Steaua Roșie ar trebui să domine fotbalul european, nu?

Ei bine, situația se schimbă drastic atunci când adaugi publicul vulcanic peste o rețetă în care ambele echipe sunt de valori apropiate. Steaua nu a arătat în tur că este cu ceva peste Partizan, iar la Belgrad, cu 30.000 de fanatici în tribună, emoția transmisă îi poate împinge pe sârbi. Nu mai spun nimic de faptul că fotbaliști precum Toșca, Breeveld sau Cojocaru nu au trăit până acum așa ceva și nu pot rămâne neafectați de atmosfera făcută de spectatori. Sigur, îmi doresc să se califice Steaua, ar fi un dezastru să piardă, însă totul depinde de fotbalul prestat. Dacă vor juca la fel ca în tur, atunci cred că nu au nicio șansă.

Șanse: 40%

2. ASA Tg. Mureș mi se pare singura echipă care joacă amical în retur. Saint-Etienne a bătut cu 3-0 la Tg. Mureș și, dincolo de scor, a făcut un meci în care a dominat categoric. Au ținut mingea cât au vrut, au dictat ritmul jocului și au înscris niște goluri fabuloase. Mai sunt echipe care pierd cu 3-0 și au voie să spere, dar au voie doar atunci când arată, măcar 10-20 de minute pe meci, că se pot ridica la nivelul adversarei. Ori ASA a avut 93 de minute în care a fost mult sub ASSE. Din păcate, cam asta a fost pentru ei.

Șanse: zero

3. West Ham – Astra 2-2 a fost singurul meci pe care nu l-am văzut. Din câte am înțeles din live blog-ul ținut pe ProSport, meciul s-a schimbat prin minutul 60 atunci când englezii au rămas în 10 la scorul de 2-0. Vestea bună că englezii par extrem de labili, ei vin după un tur 2 în care abia au trecut de Birkirkara din Malta. Adică de nimeni. S-au calificat după loviturile de departajare. Pe teren propriu Astra nu are suportul publicului, la Giurgiu nu e cine știe ce atmosferă, însă sunt aproape convins că nu va pierde.

Șanse: 70%

Pronosticurile mele sunt cam așa: Astra se califică, ASA nu se califică și Steaua… ei bine, la Steaua sper într-o mobilizare exemplară, altfel e pa!

calificare

6 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.