web analytics
Fotbal intern

Steaua – CS Balotești 6-0

E clar, nu prea e o surpriză. Vorba comentatorului de la Digi, la cum arată lotul Stelei în acest moment nu are cine să îi stea în față în Liga 3. Ăsta e lot de Liga 2, undeva în primele locuri, primele 5-6. Doar că sistemul ăsta din L3 e ciudat și se pot întâmpla multe. Și nu mă refer la FCSB 2 care ar putea aduce fotbaliști de la prima echipă, am mai explicat că e nevoie de mulți, nu doar de 1-2. Și nu cred că va face FCSB asta.

Spre rușinea mea, mi-au scăpat în ultima perioadă știrile despre CS Balotești. 🙂 Adică nu îmi dau seama dacă echipa asta de azi e echipa lor bună sau e ce a rămas în urma unor probleme. Că dacă e aia bună, înseamnă că Baloteștiul poate fi tăiat de pe foaie în campionat, îi bate Steaua de îi omoară în orice condiții.

Sunt în continuare fericit că l-am bănuit cu succes de talent pe Nițu. Cine citește treburile de pe aici de multă vreme își aduce aminte că am pomenit la un moment dat de puștiul ăsta, la unul dintre primele lui meciuri pentru Steaua. E bun, bun de tot. Și pare să aibă marjă de creștere. Adică e bine și pentru că, puști fiind, ocupă meritat un loc în prima echipă, nu doar pentru că e Steaua obligată de regulament. Și nici Adi Ilie nu e rău, ba din contră, doar că pe el îl știam deja, nu mai e surpriză. Azi a jucat bine, bine de tot.

Beța și Antonio Vlad încă nu m-au convins, dar cred că sunt singurii despre care pot spune asta. Și, evident, cu precizarea că e mult prea devreme pentru concluzii. Mă uitam și la bancă, la ce soluții sunt acolo. Ce să mai, e bine de tot. Rămâne să vedem primele meciuri în campionat, parcă meciul cu FC FCSB 2 vine rapid, nu?

În primele poze, de pe FB Stelei, mi se părea urât echipamentul. Acum, la TV, mi se pare că arată bine. Cu amendamentul că fără niciun sponsor pe el arată de parcă e un meci în Cupa Firmelor. Dar nu mă deranjează deloc designul, dacă schimbă și culoarea numerelor de pe spate e perfect.

Știu că o să râdă lumea de mine după ce scriu asta și mai știu că sunt unii care vor înțelege ce vreau să zic. Așa că o zic. Steaua nu are nicio piedică de la UEFA să participe în cupele europene, în caz ca va avea un parcurs miraculos în Cupa României. Realist vorbind, șansele să se întâmple astea sunt extrem de mici. Dar merită precizată situația, că e plin de înțelepți pe net care știu chestii pentru că așa le-a spus lor cineva. Asta cu Steaua în Europa am aflat-o pentru că am vorbit la UEFA, acum vreo doi ani, deci e certitudine, nu bârfă.

Aș fi vrut să fiu în camera în care s-a luat decizia ca la meciul ăsta să fie pus, pe fundalul transmisiunii, un bum-bum oribil de la un meci al Voluntariului. Să ascult, să îmi dau seama cât de norocos sunt că am creier care funcționează, nu doar ocupă spațiu în craniu.

Mi-a scăpat mie sau cei responsabili de social media la Steaua sunt în concediu și n-au avut cum să pună poze de la meci? No pressure, nu e nevoie, ce mama naibii.

Situația cu Miu nu e în regulă, e chiar penibil ce se întâmplă. Vom dezvolta pe un ton mai puțin prietenos dacă lucrurile nu sunt remediate.

5 comentarii

 • Au pornit de la premize excelente, acum a rasarit si stadionul… trebuie chiar sa fie Steaua, nu doar sa scrie in buletin. Daca anul asta rup tot si reusesc promovarea, din B altfel vedem problema. Atunci chiar pot veni jucatori, devine un “proiect” atractiv chiar daca e intr-o liga inferioara. Pana atunci mai mult apreciez efortul tau de a-i promova si tine cat de cat in actualitate decat realizarile lor. (Bine, mi-e si dificil sa apreciez rezultate de la liga 4 si 3, n-am cantar pt zona aia.)

 • salut.
  poti detalia (pe ce ton vrei tu) sursa banilor cu care aceasta echipa a reusit sa isi faca un lot de liga 2 in liga 3?
  si, in general, lista entitatilor care contribuie la bugetul echipei?
  eu sunt convins ca discutam aici despre niste investitii private, capitaliste, dar nu cunosc detalii. Exclud din start o finantare din bani publici, asa ceva nu are cum sa se intample la un club sustinut de oameni cu principii.
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

  • Pai, majoritatea cluburilor de la noi sunt sustinute din banii statului, in multe cazuri filtrati prin comunitatile locale. Problema e ca de cativa ani au cheltuit banii cam de pomana. Rapid s-a batut la promovare in prima liga anul asta pe cand Steaua, cu toata identitatea, istoria si palmaresul, a zguduit-o cu echipe de cartier si de-abea azi e in liga 3-a. Daca pastreaza ritmul asta nu-i vad bine.

   • Nu pastreaza ritmul, l-a crescut. Dar asa e, cele mai multe cluburi de fotbal din Romania, L1, L2 si L3 sunt sustinute si de banii statului, sub o forma sau alta. Diferenta o face transparenta, ca unii nu stiu ca al lor club incaseaza bani de la stat. Sau unii nu vor sa accepte. Sau, ca in cazul Rapidului, legaturile cu autoritatile locale facilitatea aducerea de cascaval. Cum e mai bine?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.