web analytics
Fotbal intern

Steaua – Argeșul 8-1. Cum a fost

În fotbal se poate întâmpla orice, zice clișeul ăla obosit. Inclusiv ca eu să fiu înjurat într-o limbă română corectă de fanii lui Pancu. Slabe șanse, dar există. Așa cum există și șanse ca Bărăganul Ciulnița să bată Steaua, miercuri. Dar vă rog frumos să îmi permiteți să mă îndoiesc sincer de treaba asta și să consider, după meciul de azi, că Steaua e deja în Liga 3!

O să încep cu părțile bune, ca să nu mă înjure steliștii încă de la început. Mi-a plăcut implicarea unor fotbaliști. Răsdan continuă să arate că nivelul lui e mai mare și că interesul celor de la UTA, concret, de acum vreun an de zile n-a fost degeaba. Nu e doar despre gleznă, Zaharia, e și despre implicare, despre alergat, despre joc de echipă. Și Mihăescu e un fotbalist care sigur nu va mai ieși din prima echipă, la fel cum Băjenaru, care e născut în același an cu tata, aleargă de parcă abia a început fotbalul și vrea să se remarce. Și nu aleargă aiurea, ca Bănel pe vremuri sau ca Roman ăla de la Botoșani în fiecare meci al carierei lui. Aleargă cu folos, e țiplă pentru nivelul ăsta. Antohi e și el un fotbalist care n-a prea avut perioade proaste, dar văd că acum, și cu noile transferuri, începe să fie luptă mare pentru titularizare.

Sunt singurul om din România care nu s-a înșelat vreodată cu aprecierile legate de fotbaliști. Dacă am zis că sunt morți, morți au fost și morți au dispărut din fotbal. Dacă zic eu că sunt buni, atunci așa e. Asta pentru că sunt extraordinar de priceput. Revenind la meci, am vorbit cu mulți oameni încă de sezonul trecut, oameni cărora le-am spus că sunt încântat de Nițu de la Steaua. Are 19 ani acum, e super tehnic, controlează cu ușurință mingea, vede bine jocul, are finalizare, îmi place mult. Evident, e fotbalist în L3, e greu să îi anticipezi evoluția. Dar uite ce gol dă! 😀

Fără să știu ceva despre Argeșul Mihăilești, eu mă așteptam să fie distracție, demonstrație de forță, fără nicio emoție. Adică nu cum am pățit în prima repriză. Serios acum, știu că e urât să comentezi la victorie mare, dar să nu uităm că Steaua e formată acum aproape doar din fotbaliști cu trecut recent la Liga 1 și Liga 2. Argeșul Mihăilești are legături cu fotbalul profesionist cum are MM Stoica cu sângele curat. Nu știu, poate sunt eu mai pretențios, dar să iei golul ăla de la Mihăilești când tu ai echipă mai experimentată la nivel înalt decât Academica Clinceni și Chindia Târgoviște la un loc.

Poate e de la pauza lungă, poate e de la relaxarea dată de faptul că e cam greu să pierzi promovarea. Nu știu de la ce e, dar nu am fost deloc satisfăcut de ceea ce am văzut timp de 45 de minute. Și, pentru că tot vorbim despre fotbaliștii cu ștaif, Enceanu ce are? Numărul de mingi pierdute a fost uriaș. Și nu orice mingi, a pierdut baloane în momente cheie, atunci când fie dai pasă bună, fie o degajezi în județul Gorj. Nu, Enceanu pune capul în pământ și se împotmolește precum un SsangYong care a visat de mic să fie Land Rover. Schimbarea lui la pauză era cel mai previzibil lucru din 2020.

Are dreptate și Gică Popescu, în felul lui. E plin de cocalari oligofreni care fac hore pe la terase, la mare e haos, 300 de miliarde de oameni în fiecare stațiune, peste tot stă lumea bot în bot fără probleme, doar în fotbal e altfel. Fotbaliștii au nevoie să se testeze săptămânal, iar suporterii n-au voie în tribună. Cât de bou să fii? Cum să consideri că e ok să se îngrămădească vitele ca-n ocol pe plajă, dar nu e ok să dai oamenilor drumul pe stadion, cu 2 scaune libere între ei.

În contextul ăsta, au fost câteva sute de suporteri la Modelu, s-a auzit asta bine la TV, în special în prima repriză. Cred că e mișto rău să stai în câmpul deschis, sub soare, la ora 18. Și să bați în tobe sau să cânți. E revigorant. Bună ideea cu programarea meciului la ora asta, genială!

Comentatorul a aflat că trebuie să se prezinte la meciul ăsta cu 3 minute înainte de start. Nu știa nimic despre nimic, la fel de bine pregătit era orice nigerian pe care îl luai de pe stradă și îl puneai să îți zică lucruri despre meci. Bă, dar nimic, nimic!

Încă de pe vremuri aveam discuții cu șefii de la ziar când spuneam, uneori public, că masa microbistă din România e de o prostie colosală. Că publicul de fotbal, inclusiv publicul nostru, al presei, e tălâmb, că îi curge scuipat prin colțul gurii și că uneori nu merită osteneala. Au trecut ani de zile și îmi mențin părerea. Și o pot argumenta, cu dovezi, oricui și oricând. În această ordine de idei, martorii analfabeți ai lui Pancu, suporterii provinciali ai lui FC FCSB SA Popesti Leordeni SRL s-au concentrat pe mesaje în perioada asta. O să încep să respect persoana care știe să înjure în limba română, dar până acum sunt foarte departe.

Ah, ca să nu mai zic de conturile false ale copiilor cu acnee severă care îmi aduc mie aminte că am zis acum câțiva ani că Talpan e penibil când amenință cu procese pe cei care spun Steaua FCSB-ului. Ce nu înțeleg idioții ăștia de internet este că părerea mea e aceeași și azi. E penibil oricine amenință cu procese pentru că în presa scrisă nu are nimeni ce să pățească. Pot să scrie, când vorbesc despre FCSB, oricum. Începând de la Steaua și terminând cu Real Madrid.

3 comentarii

  • Putem spune ca in orice se poate intampla orice. 😁 Ba ‘ frate, daca nu promova nici anu’ asta era chiar… Hai ca s-au intamplat lucruri misto in fotbal in we. Rapid le-a spulberat visul alora in min 7 de prelungire, Dinamo si-a revenit ca prin minune iar Hagi si-a dat demisia de la… el.

  • Felicitări!! Dar pentru Steaua va urma un meci greu cu cei de la Baraganul Ciulnița! Doar sa nu ii subestimezi, eu ii cunosc😬

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.