web analytics
Fotbal intern

Stanciu va fi apt 100% cu Pandurii peste trei zile. Genius Meister!

N-am fost niciodată impresionat de felul în care Reghecampf a gândit fotbalul. Nici măcar în perioada 2012-2014, atunci când a rupt pe genunchi fotbalul românesc. El e un antrenor bun, a fost așa la Steaua pentru că a avut abilitatea extraordinară de a îmbina niște elemente remarcabile. Și-a adus cel mai bun preparator fizic, un secund care să-i acopere hibele de tactică, un kinetoterapeut cu CV. Dar niciodată nu l-am văzut un antrenor sclipitor, unul care să iasă în momentele dificile cu o mutare cu adevărat de geniu. Nu e de rău, nu au cum să fie toți geniali.

Ce s-a întâmplat la Manchester aseară a fost dovada faptului că pentru Reghecampf sportul nu înseamnă nimic. Întrecerea sportivă. Nu are o pasiune pentru așa ceva, nu își iubește meseria. Un exemplu din exterior. Valentino Rossi are obiceiul ca și acum, când e bunic în MotoGP, să iasă la fiecare cursă de Moto 3 să se uite la start și la primele tururi de circuit. E din pasiune pentru sport, observă detalii de la stingerea luminilor semaforului la start până la felul în care se elimină apa pe primul sau ultimul viraj în caz de ploaie. Asta înseamnă să iubești ceea ce faci. Ori Reghecampf nu iubește fotbalul, pentru el antrenoratul pare doar o modalitate de a face bani, de a se face și mai cunoscut decât e deja. Eu așa cred, nu-i musai să fie și adevărat.

La Manchester a arătat asta. Într-un moment în care se știa că City va juca cu rezervele, Reghecampf a ales să facă la fel. Să treacă peste faptul că poate obține o victorie istorică doar pentru a avea un pretext în cazul unei noi înfrângeri mari. Așa cum am zis și după meci, mutarea e proastă dintr-o serie lungă de motive. Începând de la faptul că ai ratat șansa unei posibile victorii, trecând prin faptul că l-ai ascuns pe Stanciu de cei mai pricepuți jurnaliști de sport din Europa și terminând cu impresia lăsată de echipa ta, una care a arătat jalnic.

Cel mai tare e că nu poate să fie sincer. El ne minte că a vrut să menajeze jucătorii. Pentru ce? Pentru meciul cu Pandurii, de sâmbătă? Serios?!! Asta trebuia? Să fie Stanciu apt cu Pandurii? Wow! Sau pentru grupele Europa League, alea care încep peste 3 săptămâni și ceva?

reghe

Un comentariu

  • Iti spun un alt episod care m-a socat.
    Chelsea – Steaua 1-1. Pauza. Avem nevoie sa nu luam gol. Min 58, Terry vine singur prin careu si marcheaza cu capul. Cel mai apropiat jucator de el era Dodel. Bourceanu era extenuat. Gardos era pe banca, apt 100%. Acolo a ramas. Puteai sa alegi sa betonezi apararea macar la 2-1, dar nu.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.