web analytics
Fotbal extern

Sponsorul lui Aris: ”Iubim și susținem PAOK!”

Mie-mi place fotbalul din Grecia din motive care nu țin doar de… fotbalul prestat pe gazon. Sunt chestii ciudate, amuzante, sunt pasiuni așa cum mai vezi în puține locuri din lumea asta, nu te plictisești. Ultimul exemplu de genul ăsta a venit recent, atunci când Aris Salonic și-a anunțat noul sponsor oficial: Malamatina.

Ca să vedeți ce tare e.

Malamatina e producător de retsina, un vin a cărui denumire vine de la rășina de pin cu care sunt sigilate butoaiele în care este depozitat. Ei bine, retsina Malamatina este în folclorul microbistului grec sinonimă cu PAOK, cu fanii lui PAOK. Numele apare în scandări: ”PAOK, retsina, Malamatina”, apare pe unele steaguri de gard, și e parte din băutura consumată des la meciuri. Băutura a căpătat numele Toumba Libre, o combinație între Toumba – numele stadionului lui PAOK și Cuba Libre. Practic, e o combinație între retsina Malamatina și Coca-Cola.

Buuun. Până aici e doar ciudat. Dar urmează și partea amuzantă.

În fața unui val uriaș de nemulțumiri exprimate de suporterii lui PAOK, Malamatina a venit cu o comunicare oficială. Și ce zic oamenii de acolo? ”Dragi prieteni, Malamatina iubește și susține PAOK, dar anul acesta suntem partenerii lui Aris…” și continuă cu alte nume ale unor cluburi de plan secund.

Acum, eu nu sunt expert, dar cum vine asta? Cum o să reacționeze fanii lui Aris, rivală serioasă cu PAOK, atunci când aud asta de la sponsor? Cât de mișto o să fie tratat punctul de promo al celor de la Melamatina din preajma stadionului?

Superb!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.