web analytics
Opinie

ȘOCANT! Uimitor! S-au bătut suporterii la Steaua – Dinamo!

Țara asta condusă la toate nivelurile de imbecili e obișnuită să se scandalizeze din cauza consecințelor acțiunilor de căcat pe care mai devreme numiții le desfășoară. În loc să ia măsuri pentru a evita consecințele ușor de anticipat. Adică mă tot uit, de câteva săptămâni, și în afară de mine n-am văzut pe nimeni căruia să i se pară curioso-periculos cum un meci Steaua – Dinamo e programat să se joace la Focșani. Într-o sală minusculă, fără tribune opuse. Și, după ce se întâmplă ce era de așteptat, stăm și ne declarăm șocați, murdari de Maggi Secretul Gustului pe la bot, din căldura degajată de igrasia de pe pereții locuinței.

Aș vrea și eu să pricep cum au gândit-o ăia din handbal. Dacă sunt capabili să gândească. Cum au zis ei? Bă, avem un Steaua – Dinamo la care vin galeriile. Da? Da! Boooon, atunci hai să mergem la Focșani și să îi punem pe unii într-un capăt, pe alții în celălalt, iar între ei să punem 200 de cetățeni. Ce se poate întâmpla? Nimic, că avem 20 de pensionari de la Tigrul Security în fața lor. Nu mișcă nimeni când îl văd pe gândacul ăla de Colorado cu sandvișul în buzunar, moare de frică orice galerie.

Toată prostimea se va grăbi acum să scrie despre suporteri. Că sunt huligani, că se bat, că nu e posibil așa ceva. Bă, ești nebun? Îmi spuneți, vă rog, în ce țară nu s-ar fi rupt cu bătaia suporterii rivali aflați într-o situație asemănătoare? În Luxemburg, poate. Că în rest s-ar fi întâmplat la fel, peste tot, de la Serbia la Austria, de la Germania la Franța, de la Spania la Anglia.

Tocmai asta e ideea, vite din handbal! Să faci tot ce poți ca suporterii să nu ajungă unii la alții. Și asta înseamnă să nu duci meciul într-un oraș care nu poate organiza mai mult decât un grătar de asociație de locatari. Înseamnă să ai tribune opuse, înseamnă să ai full de stewarzi, să ai zone de tampon.

Bine, voiam să scriu și despre Jandarmerie. Dar jandarmii au înlțeles să îi separe cu gaze. Gaze în sală. Ce pretenții poți avea?

8 comentarii

 • @Marius de curiozitate, ai stat vreodata de vorba cu vreun frustrat cum il numesti tu? sa vezi cam cat de normal si decent si de civilizat e omul ala in timpul liber?

 • Ca o parere personala: Eu cred ca tu iubesti un astfel de spectacol. Observ ca-ti place sa promovezi lupta intre cocosii care au reusit sa-i alungi si pe ultimii spectatori care mai veneau sa vada un sport mort.

  • Care sport mort? Handbalul? Ma faci sa rad. =)))))))) In hohote. CSM Bucuresti 3 ani la rand in Final 4 CL, din care 1 trofeu CL. Craiova Cupa EHF. La masculin Turda Challenge Cup sezonul trecut. Anul acesta: Dinamo a trecut de grupele CL, Steaua in grupele SEHA, Dobrogea Sud grupe EHF cu sanse reale la sferturi. Care sport mort? Fotbalul poate, cu ZERO echipa in grupe, cu patroni infractori si cu peste 2 decenii de absenta la CM.

 • Hai ca nu e chiar asa cum o dai…mai uita-te si tu la Anglia, Spania, Germania cum stau fanii echipelor adverse unul langa celalalt, sau uita-te in America la meciuri de baschet, fotbal american etc. cum pot sa stea oamenii civilizati sa isi sustina echipa favorita si sa lase apucaturile astea de neanderthal…daca ne comparam tot cu sarbii si cu alte popoare care au si ramas cu apucaturi bastinase nu o sa ajungem nicaieri…in loc sa tindem spre civilizatie sa mearga lumea linistita la meci sa consume o bere fara a avea de suportat toti frustratii care sunt tinuti sub papuc la munca si acasa si vin sa isi verse nervii pe stadion. Astia nu sunt ultrasi, sunt doar oameni care traiesc inca intr-o alta epoca.

  • Sunt tare curios la ce suporteri din tarile „civilizate” te uiti tu. Dar poate mergi la un Betis – Sevilla in Spania sau hai la un Dortmund – Schalke prin Germania si vezi tu cum stau fanii adversi unii langa altii. Nu mai vorbim de Celtic – Rangers, ca scotienii umbla in fuste, nu sunt seriosi. Dar hai in Elvetia, nu cred ca spune cineva ceva rau de astia, care recent i-au atacat pe aia de la Napoli.

   Eu zic sa ne revenim si sa traim in lumea reala, nu in aia virtuala de pe facebook sau din fifa unde toti scandeaza la fel…

 • Pai avem ministrul tineretului si sportului pe unul care a luat nota 2,75 la un examen de titularizare, un analfabet functional cum ii place sa le zica CTP… Ca de unul ca Emerich Jenei nu avem nevoie, lasa este bun pentru Viktor Orban… Oare i-a propus cineva vreodata acest minister lui Ion Tiriac ? Nu d-aia dar ca in afara ca a fost un sportiv de performanta s-a dovedit un manager de hypersucces atat in managementul sportiv, dezvoltare infrastructura sportiva, managementul si dezvoltarea afacerilor…

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.