web analytics
Fotbal intern

Smocul alb din părul lui Stoian

Îl vedeți? Cum stă el acum și se uită fix, precum pisicile, la un perete alb. Cum stă așa câte 2-3 ore pe zi întrebându-se, din când în când, ce naiba i-a căcat mintea în clipa în care a ales să își desfășoare activitatea la clubul finanțatar de Becali. Mă refer la Adrian Stoian, desigur. Un fotbalist cinstit care a jucat în Serie A și în Serie B la viața lui și care, înainte să își pună semnătura pe contractul cu FCSB, juca constant la Crotone. Avea o viață mișto, era pe malul mării, nivelul fotbalului era ridicat, mai veneau și convocări la echipa națională, totul era bun.

Însă a avut neșansa să accepte propunerea lui MM Stoica, vârful otrăvit al săgeții numite Becali. Ați văzut Lord of the Rings? Îl mai știți pe Grima, viermele ăla din Rohan care îi luase mințile regelui Theoden? Fix asta e MM Stoica. Dacă v-aș putea spune toate poveștile cu individul ăsta pe care le-am auzit de la fotbaliști, l-ați fugări pe stradă să-l bateți.

În fine, a venit Stoian, a jucat în niște amicale din cantonament, acolo unde a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști din lotul lui Teja. Apoi a început sezonul și s-a dus la Călărași. Pe un maidan insalubru, cu smocuri și cu noroi, jucând într-o poziție mult mai retrasă decât a făcut-o în toată cariera până la 28 de ani, Stoian a fost modest. Și… gata! Adio, imediat după meci a fost, practic, dat afară de la echipă. A mai prins câteva minute la Voluntari și atât.

Vă dați seama ce șoc a avut omul? Venit din Italia, o țară care deși nu e leagăn al civilizației în fotbal nu se compară cu ceea ce avem noi aici, Stoian a constatat că în România lui Becali e posibil să rămâi fără contract după 45 de minute slabe. Și în momente de tipul ăsta îți dai seama că faci o greșeală atunci când te întorci în țară, pentru fotbal sau nu.

O să ziceți că nu e nicio problemă, că omul încasează salariul. Și dacă o să ziceți asta vă rog să nu mai intrați pe aici, să dispăreți! Că nu vorbesc despre fotbal ca despre un job simplu, dacă era așa mă apucam să scriu despre contabili și despre controlori RATB.

Altfel, să zic ce voiam să zic. Deși Teja o să aibă un șoc mic atunci când o să afle, am văzut în 2019 patru antrenamente complete ale FCSB-ului. Și, vă zice tata, Stoian e de scos în afara lotului la fel de mult cum are Teja dreptate când spune că nu e o cârpă de șters bocancii lui Becali. 😉

Dacă vrei să fii sigur că textele de pe blog ajung la tine, abonează-te:

[email-subscribers-form id=”1″]

8 comentarii

    • wtf? N-am mai intalnit asta. Si vad ca merge abonarea, adica sunt cateva sute doar in ultimele 24 de ore. Nu stiu ce sa zic…

  • Și totuși Cristi.. Te rog când ai chef, sa ne povestești și noua ce ai auzit de Mihai Stoica. Chiar suntem curioși. Eu sunt rapidist și pe vremea când Rapidul avea echipa și se bătea la titlu sau când a fost în eufa in 2006, atunci la steaua tot el era și atunci mi se părea ca trage cu jucătorii lui. Chiar vedeam ca jucătorii îl apreciază. Adică i se vedea utilitatea. Cel puțin din exterior, repet. Dar acum, mama zici ca e ultima speță. Și de la tv se vede. E curios cazul.. Pe bune când ai timp poate vorbești mai pe larg de fenomen.

  • Dar ce părere ai despre Matei?! Omul e dat afară într-un mod umilitor și apoi se întoarce și semnează iar cu ciobanul. Incredibil băbăete…

    • Nu inteleg ce e in capul lor, probabil se gandesc ca s-a schimbat, probabil sunt prea siguri pe ei si cred ca nu vor fi afectati de nebunia aluia. Habar nu am. Ca nu venea Matei pentru bani, 15.000 pe luna gasea oriunde, oricand.

  • Bă și când mă gândesc, fără nici o glumă, că eu o consideram pe Memesita chiar un manager bun. Dincolo de caracterul infect. Îl asemuiam, oarecum cu tipul Cristiano: caracter de cacao dar are cifre… Ulterior, niste colegi din liceu mi-au deschis ochii după ce m-au luat la mișto (pe bună dreptate) un timp mai îndelungat… Referitor la ce se întâmplă la SC FC Fcsb SA Mogoșoaia 2003: este totul după chipul și asemănarea albanezului abject. Așa tratează oamenii în general, păcălind doar tarabagiii de 1 și 8 martie de la stația de metrou Străulești și rigipsarii din Berceni, judetul Ilfov. In rest toată lumea și-a dat seama că acest infractor dovedit, pușcăriaș cu acte, nu face altceva decât să trateze oamenii ca pe niște bunuri de pe urma cărora ori scoate bani, ori nu. Nouă, steliștilor, ne-a luat 11 ani să ne dăm seama și 2 procese, însă macar ne-am deșteptat. Fotbaliștii ar trebui să facă la fel. SC FC Fcsb SA oricum nu mai este o rampă de lansare sau, cel puțin, nu singura. Cu toate astea, ca să închei, atunci când tu Stoian accepți sa vii din Italia la societatea comercială condusă de Jiji și MeMe, atunci îmi pare rău pentru tine dar îți cam meriti soarta.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.