web analytics
Turism

Sistemul ”fă-mi un preț!”. Smart Lufthansa being smart

Ce tare. Primesc un mail de la Lufthansa cu ”domnule Scutariu, plecați în curând, nanana, ninini. Ne bucurăm că zburați cu Lufthansa, că noi așa și pe dincolo, poate că vreți să optați pentru un upgrade la Premium Economy say chiar la Business Class. Puteți să ne faceți o oferă și vă răspundem dacă o acceptăm”.

Ce înseamnă asta. Băieții au un mecanism foarte mișto prin care vor să se asigure că vând cât mai multe dintre locurile scumpe în avion. Adică îmi oferă mie, călător la clasa economy, șansa de a licita un preț pentru un upgrade la Premium sau Business. Serviciul se numește Lufthansa MyOffer și funcționează astfel:

lufthansa myoffer

Ce vedeți mai sus este modulul de pe site-ul lor în care eu pot licita pentru a obține un loc mai bun în avion. Prețul pentru business începe de la 765 de dolari și se duce până la 1300, în timp ce pentru Premium Economy poți începe de la 200 de dolari și te poți duce până la 610 dolari. Un fel de ”fă-mi un preț” pe la băieții din târgul Vitan. Dacă le convine oferta mă anunță și îmi retrag banii din cont. Dacă nu, adică dacă vând la prețuri normale locurile alea între timp, rămân la economy.

Ideea e bună pentru că te asiguri că sunt mai multe șanse să ocupi zonele cu prețuri mai mari, asta fiind o miză pentru companiile aeriene. E interesant și pentru călători, în mod normal aș fi plătit mai mult de 200 de dolari în plus pentru un loc la Premium Economy.

lufthansa

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.