web analytics
Fotbal intern

Singura șansă pentru Dorin Rotariu și Andrei Ivan

Dincolo de toate criticile pe care le-ați tot văzut pe aici la adresa fotbaliștilor menționați în titlu, aș fi nebun să nu recunosc că ei doi sunt unii dintre cei mai răsăriți fotbaliști din generația lor. Faptul că am fost exigent în a le judeca prestațiile a fost provocat de valul pe care erau cocoțați toți românii, microbiști care s-au grăbit să le cânte ode mult prea devreme, făcându-i ceea ce nu au fost niciodată. Andrei Ivan avea un gol și jumătate în Liga 1 și presa o luase razna, era dat pe la cluburi mari din străinătate, era văzut drept soluție obligatorie pentru națională la Euro, ceva de speriat. Rotariu, la fel. A apucat să facă un dribling în prima ligă și deja era următorul mare fotbalist al lui Dinamo, țintă pentru mai știu eu ce club mare.

În condițiile astea e imposibil să progresezi. Nu uitați, vorbim despre niște copii care se uită în tribună, se uită la TV și citesc ziarele. Să nu vă imaginați că ei nu cred toate lucrurile astea umflate care se spun/scriu despre ei. Evident că ies de pe șine, o iau razna.

Din punctul meu de vedere, soluția în cazul celor doi este să fie lăsați în pace. Să fie judecați cât se poate de obiectiv și să nu se mai abereze cu Barcelona sau Manchester United, căci nu vor ajunge niciodată acolo, vă dau eu în scris de pe acum. Uitați-vă la Ivan. După ce a dispărut povestea cu transferul de milioane la Steaua, după ce a încetat să mai facă presiuni și declarații tâmpite despre echipa națională a început să joace și fotbal. Presa l-a uitat, a trecut la altul, iar el și-a văzut de treabă și nivelul i-a crescut în mod evident.

Cu Rotariu am în continuare rezerve, el nu a făcut niciodată ceva demn de nivelul discuțiilor din jurul lui, dar poate mă înșel. Însă atunci când impresara îl sufoca și băga șpârle despre interesul Stelei, când apăreau zvonuri că e urmărit mereu, normal că avea să clacheze. Și a clacat, mai ales pentru că înțeleg că e și un băiat mai special, e timid, mult prea cuminte pentru felul în care trebuie să arate un fotbalist.

Cel mai bine ar fi să îi lăsați în pace, să le judecați obiectiv prestațiile, să nu îi mai umflați fără acoperire și să așteptăm ceva de la ei. Altfel, îi trec de pe acum pe lista cu speranțe ratate.

rotariu-ivan

7 comentarii

  • Timid, cuminte și prostuț. Nu știe când să dribleze, când să paseze.. Driblează poate un adversar, poate doi, și se duce și spre al treilea. Normal ca pierde mingea. Cred că e dinamovistul ce irosește cele mai multe mingi. M-a terminat aseară.

  • Cu ambii daca dau un “umar la umar” cred ca le pun in real pericol cariera. Este absolut jenant sa te numesti fotbalist si sa ai 65kg la 1.85, mai ales ca stii ca la asta ai de lucrat.

    Nici Neymar, Di Maria sau Oscar nu sunt niste bestii, dar aia iti ascund mingea, nene.

    • Pai aici e si vina clubului, ca nu baga-n el. Daca era la Steaua pe vremea lui Neubert acum avea muschi precum Hulk. Fotbalistul, nu ala din desene.

      • Exista si jucatori slabi (fara muschi), dar nu apuci sa te pui umar la umar cu ei. Un exemplu ar Ousmane Dembele de la BVB.

  • pe unu’ il vrea manchester united ,iar pe celalalt … barcelona … e bun pentru “tiki-taka”.se duc pe …..p … aa … valorile,vin din urma doar non-valori. Stima,Cristiane !

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.