web analytics
Opinie

Simona Halep – Serena Williams 2-6, 6-4, 3-6. Așa arată jucătoarea care o poate bate pe Serena!

Am stat până la 5 dimineața pentru a vedea un meci pe care nu mă așteptam ca Simona să-l poată câștiga. Și nici nu-s supărat, frustrat că a pierdut, în special pentru că în startul setului al doilea a jucat mirific. Eu înțeleg că în momentul ăsta Serena e altceva, e ceva la limita între sexe, oricât de nasol ar suna asta. Dar mai cred că felul în care a jucat Simona în setul doi e singurul fel în care o poți bate pe Serena fără să aștepți greșeala ei. Pentru detalii despre meci, ieșiți de aici și intrați pe ProSport. Pentru restul, iată:

Game-ul 3 din setul doi a fost mirific, a fost cel mai frumos tenis feminin la care m-am uitat eu vreodată. Și asta în ciuda faptului că Serena a încercat să îl strice cu vreo 3-4 ași. Până la urmă, Simona a facut break cu un joc superb. Bănuiesc că așa arată tenisul cu care o poți bate pe Serena, nu? Dar cine e capabil să furnizeze așa ceva timp de cel puțin 2 seturi?

Pentru mine, nepriceput în tenis, Serena Williams e în felul următor. În primul set era 3-0 pentru americancă și comentatorii au făcut o remarcă grăitoare: ”Simonei nu i se poate reproșa nimic, a greșit o singură minge!” Tanti e mașinărie, poți să joci bine și să te bată fără probleme.

Nu mă uit la tenis suficient de mult, însă în ultimele meciuri am văzut o Serena care are chef de sport cum am eu de omorât dalmațieni. E bună de tot, nu zic, însă parcă are rate la bancă, joacă doar ca să scape. #illuminati

Cred că teama asta românească de consultanță ne dăunează. Mi se pare că Simona are probleme de gestionare a crizei, parcă se duce în cap câteodată de la o simplă greșeală, se supără și pierde următoarele 2-3 mingi așa, deampaulea. Pare încăpățânată!

M-am uitat în paralel la comentariul live video de pe Twitter al lui Andy Roddick. Impecabil, m-a făcut să înțeleg multe. Și m-a făcut să înțeleg cum nu m-a făcut nimeni prin România care sunt calitățile pe care le are Simona și care o transformă într-o jucătoare de clasă mondială. Apropo de agricultorii care o fac praf pe la noi.

Apropo de Roddick, fază genială. ”Un deștept postează aici cum că Andy e overrated. Sper că se referă la mine, că ar fi mai aproape de adevăr decât dacă s-ar referi la Murray. Murray nu e deloc overrated, e unul dintre cei mai buni tacticieni pe care i-am văzut…”

halep-williams

3 comentarii

 • Nu prea ai cum sa o bati pe Serena. Daca joaca bine, te bate. Daca nu ii intra, poti sa o bati, chiar daca nici tu nu joci senzational. Nici nu prea ai cum sa o fortezi sa greseasca, pt ca ea o sa controleze mereu punctul. Si sunt de acord cu tine, nivelul ala aratat de Halep in setul 2, la inceput, n`ai cum sa`l tii un meci intreg.

  Serena mereu arata de parca acum o buseste plansul sau de parca o doare ceva, mai ales cand nu`i iese jocul, asta e stilul ei.

  Roddick e senzational la TV, Americanii, australienii au niste comentatori fenomenali pe tenis. Si Pat Cash a fost fara cusur la del potro wawrinka.

 • Totusi Serena in seturile pe care le-a castigat a facut cate 9 erori nefortate, in setul pe care l-a pierdut 25!!
  Daca te uiti la meci vezi ca in 85% din cazuri, indiferent cu cine joaca, Serena incheie punctul. Ori e ace, ori lovitura castigatoare, ori eroare nefortata, ori dubla greseala, ea are ultima lovitura din schimb.
  Adversarele doar schimba mingi cu ea si spera ca Serena sa o dea afara. Rar mai fac si ele cate o lovitura castigatoare.
  Simona a jucat intradevar bine, placut ochiului, a stat la bataie cu americanca. Sper sa o tina tot asa. Va veni si vremea ei.

  • Multumesc pentru lamuriri, chiar le apreciez, insa asa cum am spus, ia ceea ce scriu eu despre tenis cu rezerva importanta ca lucrurile vin de la un telespectator ocazional. Asta e relatia mea cu sportul asta. 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.