web analytics
Fotbal intern

Și? Ce voia Craiova de la FCSB?

Craiova nu merita mai mult de locul 3, nu există nicio discuție aici. Echipa asta a făcut lucrurile pe dos în ultima perioadă, iar finalul ăsta de campionat e recolta. Să se bucure dacă rămân pe 3.

Nu ai cum să te prezinți cu pretenții la titlu când tu joci cu Donkor. Săracu’, nu știu de unde l-au pescuit, ce magraon din conducere și-a luat comision la aducerea lui, dar e complet paralel cu activitatea. Faultul ăla la Coman a fost amuzant. Dacă nu știam că e un mort cu pământ pe el, fotbalistic vorbind, îl consideram blatist. Dar nu e, e doar extrem de slab. E același jucător-gaură care a mai comis-o de 4000 de ori în ultimele luni.

Sigur, nu e ca și cum de pe banca oltenilor vine vreun mesaj limpede. Papură dă impresia că stătea și număra scaunele de la stadionul Viitorului, cu Ștucan, când l-au luat ăștia în lanțuri și l-au forțat să antreneze. El nu se uită la meciul CFR – Viitorul pentru că are snooker, nu se uită la Barcelona – Liverpool pentru că e obosit. Practic, nu prea îi pasă de fotbal. Cu ăsta voia Craiova să bată în ultimele meciuri din playoff? Cavaș…

Chiar dacă gazdele au ratat niște ocazii mari, în special în prima repriză, s-a văzut care e echipa mai matură. FCSB a meritat, din punctul meu de vedere, victoria în ciuda unui joc la fel de sărac, de modest, ca până acum. Mihai Pintilii lipsește echipei cum lipsește brânza din omleta cu brânză, măslina din uleiul de măsline. Sunt explodați fără el.

Gnohere e gras rău.

Fortes e gras rău, are obezitate morbidă.

Emil 1903 Grădinescu a fost, din nou, o reală plăcere la ascultare. Eu cred că la Telekomsport nu există presiunea audiențelor, a performanței. Altfel nu pricep cum poți lăsa acest inamic la comentariu. A reușit să confunde un jucător de două ori și, după reluarea în prim plan, să se corecteze menționând tot un nume greșit.

Acest bătrân senil continuă să spună ”FCSB, redenumită Steaua”. E de răutate, nu de prostie, deși nu-l scuz de ultima. Ca FCSB să fie redenumită Steaua ar trebui să fi fost implicată o alegere. Ori aici a fost vorba despre un proces în urma căruia judecătorul a zis că ăia foloseau cu japca, pe nedrept, fără să aibă voie. Deci nu poți spune, dacă ai urmă de bun simț în gușa aia triplă care indică boli nasoale, că e vorba despre o redenumire.

Stadionul Craiovei e frumos, am fost acolo. Zona din jur e construită mișto, tribunele sunt faine, spațiile de sub ele sunt împărțite mișto, au făcut treabă bună. Cu excepția gazonului, subiect deja discutat, dar și al cimentului hidos de la peluza cu galeria. Înțeleg că așa e modelul, dar e urât cu crengi. Iar suporterii care pleacă de la stadion în minutul 90+2, cu trei minute înainte de final, când echipa era condusă cu 1-0 spun totul despre starea fotbalului românesc. Și despre ăia care populează stadioanele, atunci când le populează.

3 comentarii

  • Lasa, ma, Craiova! Zi-i acuma pe emotie, Liverpool – Barca 3-0! Laso-n palaria mea…! Ce inseamna valoarea, ce inseamna nivelul, ce inseamna mentalitatea! Incredibil, fara cei doi titulari de baza!

  • Scuti… Despre blatul de la Giurgiu, Astra – CFR 1-5 nu ai nimic de zis ? Mai precis a fost un non-combat al Astrei pentru calificarea in finala cupei in schimbul celor 6 puncte necesare ca aerul celor de la CFR… Oricum Astra mai sus de locul 5 nu putea sa urce. In ultimii 3 ani de playoff-ul a fost plin de manevre si non-combat-uri… Oricum CFR nu intra in grupe nici in UCL, nici in UEL, nu au reusit ei anul trecut cand au avut ca adeversari cu valoare de playout in Liga 1…

  • Aseară mi s-a întâmplat ceva ce nu mă așteptam vreodată să mi se întâmple ținând cont că avem peste 100 de programe în grilă: nu am avut la ce să mă uit! Cum Casino mai văzusem de 15 ori, Hellboy nu prea mai e de vârsta mea iar campionatul Italiei mă interesează la fel de mult ca cel al Greciei, am ajuns să mă uit la CSU Craiova – SC FC Fcsb SA 2003 Mogoșoaia. Am văzut faultul lui Donkor și, la fel ca tine, m-a dus imediat cu gândul la blat. Cât despre Telekom și Grădinarescu Răsad (vorba lu’ Găinușă) nu înțeleg de ce te uiți la așa ceva când ai DigiSport care, desi își doresc din toată inima să pronunțe “Steaua”, se abțin. Eu am spus așa: 2 ani consecutivi de necalificari in cupele europene și clona abjectă a albanezului infect va dispărea. Rămâne de văzut dacă am sau nu dreptate.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.