web analytics
Diverse

Sfat gratis pentru McDonald’s și KFC

De câte ori ați intrat pe fugă într-un fast-food cu speranța că veți mânca un hamburger rapid și apoi veți pleca înapoi în treaba voastră? De multe ori? Și de câte ori ați renunțat la idee pentru că nu aveați unde să stați jos? De multe ori? Da, mi s-a întâmplat și mie. Și cu ocazia asta am observat două chestii îngrijorătoare în relația românului cu restaurantul de tip fast-food.

1. Românul iese la cină la McDonald’s. Își duce nevasta de ziua lor la KFC și își scoate copiii în weekend pentru o porție de crispy strips cu usturoi. E complet contrar ideii de la care au plecat afacerile astea, însă românii s-au adaptat și și-au făcut propriul restaurant. Fast-food nu înseamnă că aleargă puiul repede pe tejghea până vi-l pregătește un nene în baie de ulei, ci că iei mâncarea și pleci. Mâncarea vine repede, tu o iei repede și pleci repede. Fast-food!

2. Condițiile bune și internetul gratis omoară traficul de clienți. Sunt destulde MCD și KFC-uri în București mobilate suficient de comod astfel încât să te facă să apreciezi și confortul dincolo de mâncare. În plus, majoritatea au internet wifi gratis, motiv pentru care elevii și liceenii care nu fac altceva decât să stea pe telefoane își pot găsi un loc comod cu wifi care nu îi costă mai mult de 2,5 lei (un hamburger) sau 3 lei (un suc). Ei bine, cu banii ăștia poți sta cât vrei tu într-un fast-food ocupând astfel locurile pe care ar fi stat cei care vin să mănânce rapid o chestie.

Soluția mea: e una combinată. Cel mai important lucru ar fi introducerea unei limite de timp la wifi. Adică ai internet gratis timp de 30 de minute, după care costă 10 lei pe oră. S-ar elibera rapid atmosfera, niciun elev nu o să dea 10 lei pe ceva ce consideră că i se cuvine gratis. Și jumătatea aia de oră e suficientă pentru a satisface nevoile clientului obișnuit, ăla care vine pentru ceea ce înseamnă fast-foodul. A doua chestie ce trebuie combinată aici este legată de partea de confort. Ați văzut cum arată restaurantele fast-food în Europa de Vest? Spartane, da! Nu poți sta comod acolo nici dacă vrei. Atâta timp cât tu le vei da românilor canapele, aer condiționat, separeuri și free wifi nu vei putea să îi împiedici să îți stea 4 ore în restaurant consumând doar o cola.

foto: McDonald's

foto: McDonald’s

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.