web analytics
Fotbal intern

Sepsi, fotbalul și jucătorii care nu se închină

Dintre toate nenorocirile pe care le-am suportat uitându-mă la Telekom Sport atunci când comenta Grădinescu, azi cred că am trăit-o pe cea mai tare. Ce confundat jucători, ce explicații aiuristice, omul azi își trăgea mucii în direct. Îi trăgea de pe nas și îi mesteca un pic, așa se auzea. Ce să mai, absolut superb! O plăcere, se mai miră că îi nenorocește Digi la audiențe.

L-ați văzut pe Mihai Roman la primul gol? Cum a pierdut el posesia acolo cu o pasă imbecila și s-a declanșat contraatacul. V-am mai zis, faptul că el e la FCSB acum e dovada vie a faptului că în fotbalul nostru contează doar munca. Mihai Roman nu are talent, absolut deloc, el are probleme reale la lovirea simplă a mingii. E lemn, diferența între el și un ficus e că ficusul are mișcări mai previzibile. Băiatul ăsta tocmai a primit ofertă de prelungire pentru că, citez, ”e credincios”. Și după ce a primit-o, citez, ”a început să plângă”. Tare, nu? Normal că plângea, plâgea când își dădea seama că a ajuns la bătrânețe și a mers ultima manevră. Ah, ceva mai tare decât cornerul de pe stânga pe care l-a bătut în mijlocul tribunei a doua, pe partea cealaltă a terenului? Există ceva mai tare?

Florin Ștefan e bun, Rus e bun și el, îi știu de la naționala U21 pe amândoi. Nu mă miră Rus, mă miră tupeul cu care a jucat Ștefan, băiat pe care nici la U21 nu l-am văzut atât de implicat, atât de fin. Să se aștepte acum la delirul public al celui care nenorocește destine în fotbalul românesc. Îi cumpără, îi vinde pe 20 de milioane, face nebunie mare cu ei. Bine, asta dacă se închină! Că dacă nu sunt credincioși, degeaba! La FCSB joacă doar credincioșii, Roman și Coman, nu contează că sunt cu pământ pe ei, măcar fac crucea frumoasă că-i dracu mare!

Ce le-a făcut Tandia, băi neneeee! :)) Zici că e ăla de a 12-a care s-a dus în generală să joace cu copiii de a șasea. Driblinguri facile, trei viteze în plus, a distrus fiecare adversar pe care l-a avut în față.

Ce a făcut Teixeira? O nouă accidentare musculară la FCSB? 🙂 E, terminați cu prostiile! Domnul Mihai 43552 Stoica ne-a explicat deja că suntem niște idioți dacă avem impresia că cei 12 jucători care au suferit accidentări musculare au ajuns așa din cauza preparatorului fizic. Nu, preparatorul fizic e world class, sunt doar ghinioane. Așa explică un director sportiv în 2019 situația concretă de la o echipă: ”nu există o cauză reală, sunt coincidențe”.

Revenind la Sepsi. Să nu aveți impresia că o să fie o mare echipă sau că au vreun secret nebun. Nu, ei doar au ales, forțați de finanțare poate, să facă lucrurile normal. Să apeleze la cei mai buni tineri pe care îi avea și să aducă străini de valoare ok, fără să le pese dacă iau impresarii comisioane, dacă își schimbă președintele mașina după mercato. Atât de slab e fotbalul românesc, e nevoie să faci lucrurile normal și ești super câștigat.

Dicootză e în continuare genial. Vine, săracul, și ne explică cum a gândit el lucrurile, cum cutare trebuia să acopere spațiile dintre mijlocași și cutare trebuia să facă superioritate prin urcarea lui cutare. Însă FCSB e unica echipă dintre cele de sus care n-a jucat fotbal mai mult de un meci jumătate în acest sezon. Concret, tactic, Dică e zero, motiv pentru care și FCSB e zero. Dar, na. A acoperit cutare spațiile, așa cum i-a ordonat Nic Dică.

La cum se joacă acum, CFR și Viitorul n-ar trebui să aibă emoții cu FCSB. Dar, na, sistemul e complicat, punctele se fac 50%, e și pauza de iarnă. Se pot schimba multe. Posibil, chiar Dică să fie primul. Știe cineva un antrenor credincios?

9 comentarii

  • ‘Nea Gigi este o persoană lipsită de studii elementare (are un liceu de doi bani făcut la seral și mă îndoiesc că s-a ținut prea mult de școală), provine dintr-o familie arhaică și este foarte primitiv în gândire. Comportamentul lui superstițios se regăsește din păcate în societatea zilelor noastre la fiecare individ în parte, neexistând cu adevărat o persoană profană din acest punct de vedere, pot spune chiar că o bună parte a românilor îl admiră pe acest personaj, sau măcar îl invidiază. În societatea noastră românească această stare spirituală superstițioasă este amplificată și mai mult de sistemul nostru educațional aflat în moarte clinică. De la acest sistem educațional provin toate problemele noastre din punctul meu de vedere, (corupție ridicată, infrastructură precară, lipsa spitalelor, școlilor etc.), noi nu avem nicio strategie, nu avem capacitate de adaptare, practic facem totul după ureche și ne comparăm cu Europa civilizată doar când ne convine nouă. Este foarte complicat dacă nu chiar imposibil să ne dezvoltăm din orice punct de vedere dacă suntem un popor de sălbatici. Ca să îți dau un exemplu propagat până la cel mai înalt nivel legat de societatea noastră românească înfiptă adânc în această existență superstițioasă, în anul în care băieții trimit roboți pe Marte și sunt tot mai aproape de a desluși tainele universului, românii construiesc o catedrală. Este adevărat că o parte a opiniei publice nu a fost de acord cu această decizie dar nu am văzut cine știe ce anchete jurnalistice efectuate de presă, a 4-a putere în Stat, iar lumea de rând bineînțeles că a dat buluc la acest eveniment.

    Soluția? Trebuie reformat sistemul educațional dar este complicat dacă nu chiar imposibil să facem asta după cum am spus mai sus, pentru că suntem un popor de sălbatici iar niște rezultate clare probabil că o se vadă peste 3,4 generații.

  • Inca un meci de Divizia C. Astia de la FCSB au facut o semigreva sa nu se rupa. Adevaru’ e ca terenul era pericol social, patinoar. Iti dai seama ce zicea Man in mintea lui… “Aoileo, mama, sa stau mai beshau sa nu o pun de niste incrucisate sau vreo dubla fractura ca se duce p..ii de suflet transferu’ meu.” Iar Sepsi au pus osu’ ca lumea, i-a durut la basca de eventuale accidentari, au si cateva piese bune plus ca si antrenorul e bunicel si serios. Ce vad eu ( si cred ca vedem toti) la FCSB e ca jucatorii nu-s multumiti, nu-s relaxati, joaca incruntati, se cearta, randamentul lor e mult sub potential… nu mai tine parnaia cu Dica. A-nceput si asta sa dea in jucatori precum Rednic… Cand te iau jucatorii de papagal adio joc, adio concentrare, e un fel de pi..ea p…ii. Intr-un fel e bine ca in cateva campionate inchide si Gigi; daca tot le pierde la rand poate da D-zeu si renunta.

  • Am impresia ca tu l-ai sunat pe hihi in timpul meciului. A spus tot ce scrii ti despre Diva aici de mult timp.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.