web analytics
Motorsport

Se retrage Dani și GP-ul de la Sachsenring

Calificările clasei MotoGP sunt azi, la Eurosport, de la 15:10 (Q1) și 15:35 (Q2). Mâine, cursele sunt de la 12:00 (Moto3), 13:20 (Moto2) și 15:00 (MotoGP)

În 2014 mergeam pentru a doua oară la o cursă de MotoGP. La Brno, căci acolo era cel mai ieftin. Obținusem acreditare pentru că în 2013 făcusem deja interviuri cu Nicky Hayden și cu Marc Marquez, iar cei de la Repsol Honda mi-au aprobat un interviu, tot față în față, cu Dani Pedrosa. Doar că l-au aprobat joi, iar eu plănuisem să ajung la Brno cu mașina joi seară.

Așa că mi-am regândit planurile și, cu buget infim, am plecat miercuri dimineață din București. Am condus până pe la Gyor, acolo unde după o masă oribilă într-o benzinărie am capotat. M-am instalat pe bancheta din spate a mașinii, am tras o bluză pe mine și somn în parcarea de pe autostradă. M-am trezit joi dimineață și am plecat direct spre Brno, fără să fac un duș, fără să-mi pun treburile în ordine. Mi-am ridicat acreditarea la prima oră, m-am oprit și am luat o cartelă de Cehia cu 1.5 giga de net pe care am dat foarte mult, și m-am dus la circuit. Rhys Edwards, ofițer de presă al echipei la acel moment, mă aștepta lângă centrul de ospitalitate și m-a băgat acolo. ”Îl așteptăm pe Dani”.

Dani a venit și, cu toate că-l mai văzusem pe viu cu un an înainte tot la Brno, aspectul fizic m-a șocat. Dezbrăcat de costumul moto, îmbrăcat ”civil”, Dani Pedrosa e cât un copil de clasa a 5-a. Foarte mic de întălțime, undeva la 1.60, foarte subțire, nu cred că are 50 de kile, spaniolul a venit și am stat de vorbă. Deschis, mult mai deschis decât mă așteptam. Atât de deschis încât Rhys Edwards începuse să se panicheze într-un moment în care Pedrosa, văzând că nu îl întreb doar despre telemetrie, alegerea cauciucurilor și strategii de cursă, începuse să-mi zică despre vacanțele lui la Lacul Como, despre gagici și despre cum conduce cu viteză mașini pe șosele. A fost mișto, băiat de treabă Dani, interviul e aici în ProSport.

Acum, după ani de zile de concurat, Dani a anunțat că se retrage la finalul sezonului. Într-o perioadă nasoală pentru el, una în care colegul de la Honda strălucește, Dani a ales să fie liniștit și să plece din MotoGP. Cumva, nu mă surprinde.

În acest weekend avem GP-ul de la Sachsenring. Cursă despre care toți spun că este a lui Marquez, pilot care a cam rupt la toate clasele în Germania. Doar că Sachsenring-ul aduce și surprize, mai ales în funcție de vremea pe care se va alerga. M-am uitat la FP1 și FP2 și nu mi-a plăcut. Lorenzo se simte bine, piloții Yamaha nu prea. Nici Marquez n-a fost top. Însă sunt convins că se vor schimba lucrurile azi și, cu siguranță, cursa de mâine nu va fi plictisitoare.

Un comentariu

  • a facut o gramada de bani, dar dupa ultimele performante nu stiu ce contract mai prindea, asa ca retragerea vine normal.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.