web analytics
Fotbal intern

Șansa voastră. Nu o ratați!

Linia între entuziasm și dezamăgire e extraordinar de subțire în fotbalul de azi. Câștigi și ești adulat, pierzi și ești hulit și uitat. Fotbalul e produs pentru consum, nu activitate sportivă.

Ăsta este unul dintre motivele pentru care îmi doresc ca naționala României U21 să bată diseară Bosnia și să obțină calificarea la Euro 2019. E un moment de o importanță colosală pentru o generație pe care, bănuiesc că nu sunt multe obiecții, o apreciem toți. Am tot vorbit cu oameni în ultimele zile și concluzia e cam aceeași. Arătăm bine la U21, avem fotbaliști cu nume cunoscute, fotbaliști pentru care entuziasmul oamenilor n-a fost încă spulberat de eșecuri majore pe la echipele de club.

Dorința mea ca ei să reușească e, recunosc, alimentată în parte de teama de ceeea ce se va întâmpla în cazul unui eșec. Pentru că e exact ceea ce spuneam aseară cu comentariul de la finalul meciului de la Belgrad. Atunci când așteptările oamenilor cresc brusc (și nejustificat), returul e pe măsură. Iar în cazul României U21 entuziasmul a crescut brusc. Justificat, spun eu, dar brusc. Și mi-e teama de reacțiile de tipul ”cu cine să ne calificăm, cu băiatul lu’ tati?” sau ”cu bețivul de Nedelcearu (ho, că știu că e suspendat!) și cu fumătorul de Coman să mergem noi la Euro?”.

Consumăm fotbal așa cum consumăm cam tot. Vrem altceva, vrem mai nou, vrem diferit, vrem reacție. Au dispărut emoțiile alea inițiale, a dispărut atașamentul.

O să fiu la Ovidiu, la meci. Să fie bine!

Ah, priviți lotul României:

Portari: Ionuț Radu (Genoa), Andrei Vlad (FCSB), Cătălin Căbuz (Hermannstadt)

Fundași: Radu Boboc (FC Viitorul), Florin Ștefan (OSK Sepsi), Florin Borța (U Craiova 1948 Club Sportiv), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Alex Pașcanu (Leicester), Adrian Rus (OSK Sepsi), Ricardo Grigore (FC Dinamo)

Mijlocași: Marco Dulca (Swansea City), Răzvan Oaidă (FC Botoșani), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 Club Sportiv), Ianis Hagi (FC Viitorul), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Olimpiu Moruțan (FCSB), Alexandru Mățan (FC Viitorul), Darius Olaru (Gaz Metan)

Atacanți: Adrian Petre (Esjberg), Florinel Coman (FCSB), Robert Moldoveanu (FC Dinamo)

4 comentarii

  • Lotul este bun,echilibrat si bine ales.Stim ce facem,de asta avem rezultate.

    Nu este nici o problema,poti sa canti ce vrei pe stadion.Pe banii vostrii mi-am ridicat vile si cumparat masini.
    Romania U21 staff.FRF.

  • sa intre vladut titular. merita convocat din plin !!! radoi antrenor pe viata la nationala !!! si banderola la “fiul regelui” =)) sa fie treaba…treaba ! forza “fiul regelui”, forza mirel radoi, omul care a luat bacul la 30 + de ani ! :)) adv e ca oaida, ciobanu, olaru. sunt mult peste sorescu, cum sa aibe loc :)))) si marele boboc, e peste ciobi :)) respect mirel radoi !!! cantecul vechi cu radoi, mereu in actualitate. ii dedic, din suflet ! mai mult decat atunci cand ii cantam pe stadion !

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.