web analytics
Diverse

Samsung S10. Simplu

Glumesc, evident. Wallpaperul e ăsta și e ales special dintr-un motiv pe care îl voi explica imediat.

Pentru că Note 9, un telefon extraordinar, a primit un voleu precum cel aplicat de Zidane mingii în finala UCL cu Bayer, dar și pentru că a venit vara și motocicletele nu sunt prietene cu telefoane de mari dimensiuni… a fost nevoie de o schimbare. Eu, deschis la nou, am început să prospectez. Cum iPhone nu îmi iau nici dacă e moca, m-am uitat la restul. Doar că restul înseamnă Huawei, One Plus și Samsung, nu în ordinea asta. Și, oricât de mult am încercat să mă îndepărtez de sud-coreeni, problema e că nu există telefoane mai bune pentru nevoile mele decât ceea ce produc ei.

Am avut un Note 2, apoi S5, S6, S7, S8, Note 8, S9, Note 9. Și cum S10 a apărut acum două luni, era varianta logică. Ce am primit de banii ăștia?

Fix ce răspunde perfect nevoilor mele. Am primit un telefon care se mișcă impecabil, chiar dacă are procesor Exynos și nu Snapdragon. Rupe, ajutat și de cei 8 GB RAM. Am memorie suficientă, 128 GB ai lui și pot pune card de vreo 512 GB.

Am primit cel mai bun display din lume pentru că, așa cum v-am mai zis, Samsung e lider la acest capitol. Serios, nu vă dați seama ce pierdeți. Comparat cu orice alt telefon, vârful de gamă de la Samsung e, în fiecare an, din altă lume.

Am primit un setup cu camere mișto. Nu sunt fotograf, nici măcar amator (cine a luat cartea ”Est, spre Siberia” a văzut), deci nu mă joc în pro-mode. Am o cameră standard, o cameră cu zoom 2X și o cameră wide. Primele două erau și pe Note și le foloseam la greu, în special la muncă, camera wide e fun rău.

Am primit o nouă metodă de a debloca telefonul: cititorul de amprentă ultrasonic plasat sub ecran. Tehnologia e mișto, mai sigură decât ceea ce folosesc Huawei și One Plus, adică cititor optic sub ecran, e și rapid, dar… Dar am nevoie de timp ca să mă obișnuiesc cu poziția lui. Până atunci i-am pus și face unlock, o chestie extrem de nesigură.

Am primit wireless charging, ceea ce folosesc zilnic, dar și reverse wireless charging. Adică telefonul meu poate să încarce orice alt dispozitiv. Iarăși, o treabă folositoare pentru mine în contextul în care de câteva luni folosesc și un ceas Samsung S3 Frontier.

Mi-am luat S10, nu S10 Plus, deși diferența de preț era foarte, foarte mică. Am ales S10 pentru că vreau telefon mai mic, momentan, știind că asta mă va afecta la capitolul baterie. Dacă S10 Plus are baterie de 4100 mAh, al meu are 3400. Și asta se simte, termin cu emoții ziua la stilul agresiv în care folosesc eu telefonul, unul care vibrează și sună aproape fără oprire din partea doamnei Anamaria ca să îmi iau banii aoleu nu aici cum șterg fuck am dat publish

Spuneam de wallpaper. După cum știți, Samsung și-a dotat gama S10 cu camere frontale amplasate într-o gaură tăiată laser în display. La S10 e gaură simplă, rotundă. Te obișnuiești cu ea imediat, dar sunt și imagini de fundal care fac de neobservat camera aia.

Altfel…

Telefonul perfect e telefonul care vă satisface nevoile. Eu, dacă aș avea alt job, aș trăi fericit câte 4 ani cu un telefon, probabil că acum mă gândeam dacă să îmi schimb S7-le.

3 comentarii

  • Si eu caut un telefon cu o baterie cat mai buna. De obicei, dupa cateva luni, bateria nu mai tine nici macar o zi.

    • E un inconvenient, dar e minor. Gandeste-te ca eu am lucrat in ultimii ani cu Note-uri, sunt obisnuit 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.