web analytics
Opinie

Salvați-l pe Panduru!

Mi-a fost frică să pun titlul ăsta pentru că pot fi acuzat de click-bait. Însă am zis să îl pun pentru că mi se pare că exprimă cel mai bine ceea ce vreau să spun. Panduru e ok, nu are nicio problemă, pare sănătos, voios, voinic. Eu vreau să vorbesc despre viitorul lui Basarab Panduru în ”funcția” de analist TV la Telekomsport. După cum tot citesc, postul TV urmează să treacă printr-o perioadă de schimbări. Asta duce la o reconsiderare serioasă a produselor și, chiar dacă Telekomsport nu va înceta să emită pentru că, mă gândesc eu, are angajamente luate pentru transmisia unor evenimente sportive de mare anvergură pentru următorii ani, înțeleg că emisiunile vor cam dispărea.

Așa că îmi imaginez că va dispărea și emisiunea de seară, acolo unde vine Panduru. V-am mai zis, din punctul meu de vedere fostul mijlocaș al Stelei este de departe, de departe rău, cel mai bun analist. I-am văzut pe toți în anii ăștia și cred că știu ce spun. E singurul care e în permanență limpede, nu înțeleg cum o face, e singurul cu ale cărui păreri mă văd nevoit să fiu de acord, mai ales după ce îl aud argumentând. E singurul care nu are un limbaj desprins din drujbele Schweighofer, nu sar așchii atunci când vorbește despre fotbal. E capabil să explice combinând termenii, populari și cei de specialitate, astfel încât discursul să îi fie plăcut, dar și util microbiștilor care îl urmăresc. Și alte două chestii importante. Prima e dată de faptul că are umor, iar când intră cineva în gura lui Panduru putem avea și momente de stand-up comedy de calitate, a doua e dată de faptul că dacă vede ceva, nu ezită să o spună chiar dacă ceva-ul îi deranjează prietenii. Și văd asta mereu atunci când îl contrazice pe Hagi, de obicei în momentele în care Hagi spune că echipa lui merita ceva, iar analiza lui Panduru îi spune altceva.

Ăsta este motivul pentru care îmi doresc să nu se oprească aparițiile lui Panduru în emisiuni de genul. Că o să fie la Telekom, deși mă îndoiesc, că o să fie în altă parte, important pentru sănătatea privitorilor e ca Panduru să apară în continuare. Eu sunt dispus, ca și până acum, să îmi schimb furnizorul de cablu în funcție de traseul lui Panduru. Deci, dacă e nevoie, trec și la Digi, deși o să mă urăsc pentru asta.

5 comentarii

 • AI SI UN MARE AVANTAJ DACA TRECI LA DIGI! SI ANUME, SCAPI DE MARELE EMIL 1947 GRADINESCU! DACA NICI ASTA NU E UN MOTIV CARE SA MERITE, ATUNCI…
  IN PLUS LA DIGI SUNT NAM’CUM, MORTALU, ILIE “HABAR NU ARE MESERIE” SI LISTA POATE CONTINUA MACAR PANA LA MULȚUMESCU SI IONEL ZDRENȚULESCU!

 • Mie mi se pare ca exagereaza din cand incand. Fie pt ca vrea sa para edgy, sau pt ca simte nevoia sa contrabalanseze exagerarile celorlalti.

 • La Digi nu are cum să ajungă pentru că acolo sunt invitați/sunați permanent crapidisti și fecesebisti… Uneori, și dinamoviști. Cum nu se încadrează în niciuna dintre aceste categorii și nici limbist curist filotist sau geambașist ori decebal radulescian, nu-l văd la GigiSport

 • intrucat despre motociclete mi se rupe, iar la capitolul cesea imi bag steaua-n ea, bifam primul subiect la care avem aceeasi parere.
  Panduru rulz.

  Problema, dupa umila mea parere, e ca nu ai evaluat correct (nu ca ar fi prima data) consecintele. Daca Telekom renunta la Panduru, nu Pandi va avea o problema, ci…Iliuta Elegantu’. Pentru ca nu doar noi doi am observant ca Panduru e DE DEPARTE cel mai jme analist. Si cum nu e buget pentru amandoi…

 • Ia l tu la tine acasa. Ai grja sa l hranesti zilnic.
  Am auzit ca face figuri la ciorba de oase, ca ar vrea doar filet mignon si Dom Perignon.
  Daca face figuri spune i ca l timiti la gigi !

  Lasand gluma, sunt abonat digi de prin 94-95 si super multumit de ei. Au avut probleme in CT pana acum 10 ani aprox.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.