web analytics
Fotbal intern

Salvați-l pe Alibec! Luați-i un pasator sau lăsați-l să plece

Denis Alibec a fost din nou cel mai bun om al FCSB-ului. Pentru a doua etapă consecutiv, după ce a fost omul meciului și cu Dinamo. A dat două goluri și o pasă de gol în meciul cu Astra și, evident, toată lumea i-a căzut la picioare. Pe drept, nu zic, însă în continuare cred că potențialul lui Alibec e unul mult, mult mai mare. Iar acest potențial nu va putea fi atins niciodată la FCSB dacă lucrurile nu se schimbă fie cu antrenorul Gigi Becali, fie cu Laurențiu Reghecampf, secundul său.

Spun asta pentru că văd meciurile și văd un Alibec care și-a dublat, triplat chiar efortul pentru a se ridica la înălțimea așteptărilor. Muncește mult mai mult decât o făcea la Astra, iar motivul e cât se poate de simplu: la FCSB nu are un mijlocaș care să îi ofere pase. O să ziceți că e bine că muncește, doar munca-i bună. Da, dar nu-i chiar așa. Alibec este un atacant care impresionează prin finalizare. Are șuturi extraordinare, are execuție, calm în fața porții, găsește unghiuri pe care alții nu le găsesc, însă pentru toate treburile astea are nevoie să fie servit. Cam cum i se întâmpla la Astra, atunci când de el se ”ocupau” Costică Budescu și cu Teixeira.

Dacă îl lași pe Alibec să joace la mijlocul terenului, să vină după mingi, îi irosești energiile ce trebuie conservate pentru partea de finalizare. Sigur, el dă randament și așa pentru că e un fotbalist cu mult peste media campionatului, însă asta nu înseamnă că îl utilizezi conform instrucțiunilor. O mașină merge și cu benzină cu cifră octanică 89, îți faci treaba, dar dacă vrei performanță ai nevoie de 95 sau de 98. Așa și cu Alibec, dacă vrei goluri multe ai nevoie de cel puțin un fotbalist în spatele lui care să se ocupe de pasele decisive.

E greu să vorbești despre așa ceva în contextul în care, două meciuri la rând, el e omul de bază al FCSB-ului. Însă problema mare este că zgârcitul de Becali s-ar putea să creadă că merge și așa, iar Alibec să nu poată face față pe termen lung cu o echipă care nu îl ajută și să pice. Deci fie îi iau un pasator, fie îl lasă să plece la vară.

foto: FB FCSB

21 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.