web analytics
Fotbal intern

Să mă abțin? Nu mă abțin!

Încep fiind the good cop. FRF face bine că își ia toate măsurile pentru a se asigura că echipa națională are parte de sprijin din partea spectatorilor. Faptul că stadionul urmează să fie plin la meciul cu Spania e un plus uriaș, contează, mai ales dacă se va dovedi că vom avea o șansă. Sprijinul publicului e colosal. Așadar, faptul că nu mai sunt bilete e un lucru de lăudat, niște oameni de la FRF și-au făcut bine treaba.

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaar…

Nu suport manevrele astea securiste de a împrăștia minciuni, chiar dacă scopul e unul ok. Nu s-au vândut toate biletele, nu există așa ceva. Cam 20%, estimez eu, sunt date ca invitații, nu se vindea un stadion cu 55.000 de locuri în septembrie niciodată pentru echipa națională. Asta pentru că a luat-o lumea razna cu ”s-au vândut bilete în număr record”. S-au vândut o laie! Sunt mii și mii de invitații, unele date tocmai pentru a se asigura că nu se vor găsi spații goale în tribune. S-a mai întâmplat asta și la meciul cu Serbia, atunci când plecam cu motocicleta pe drumul vechi spre mare și, pe la Drajna la un popas, erau vreo 10 autocare cu copii care erau aduși pe stadion. Vorbeam cu oamenii ăia și îmi spuneau că au fost convocați, că văd și ei meciul gratis, se întorc cu un steag, cu un fular, cu o minge.

Asta pentru că în anul ăla recordul de asistență pe un stadion din România era dat de Steaua – Academia Rapid, 36.600 de inși, o competiție care n-avea vreo treabă cu FRF. Cum dădea pentru Răzvi ca meciul cu cea mai mare audiență pe viu să vină dintr-un loc în care nu și-a băgat el coada? Rău, nu? S-a rezolvat la România – Serbia, cu autocarele pline.

Așa și acum, cu Spania. Sigur, nivelul de interes e mai mare, dar autocarele de la Drajna există și aici. Am fost curios și am sunat în două locuri, la niște centre de juniori, unde mai duc echipamente în campania ”Ajută-i să crească!”. Ambele cazuri au zis că s-au mobilizat pentru meci la ordin.

Termin prin a repeta ce am scris la început, că sigur se vor trezi imbecilii. E în regulă că aduci copii, că aduci oameni cu invitații ca să fie 50.000, nu doar 35.000. Dar nu minți, nu spune sau nu lăsa să se propage ideea falsă că ai vândut 50.000 de bilete. E o chestiune de bun simț!

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.