web analytics
Diverse

Să consumăm românește. Dar nu oricum

Nu o să dezvolt foarte mult acum, însă voiam să spun ceea ce am mai spus. Că după o astfel de perioadă eu – și vă îndemn și pe voi – o să consum produse și servicii ”made in Romania”. Cât pot de mult, cât timp voi avea alternativă la ceva produs ”afară”. Însă nu oricum. Pentru că, așa cum se întâmplă mereu într-o perioadă de criză, există și oameni care speculează într-un mod complet greșit toate treburile astea.

Tura mea de vara asta o să fie, 80%, în România. În toată România, voi detalia în niște postări viitoare planul. De câteva săptămâni, dacă nu mai bine, mă documentez cu privire la trasee, mă uit peste locuri interesante pe care nu le-a atins turismul de masă, mă uit în căutare de locuri în care să îmi facă plăcere să merg. Și găsesc, evident, România oferă extrem de multe pentru motociclism, în special pentru motociclismul din zona adventure-touring.

Iar în lista mea cu ”cazări” vor intra, într-o măsură foarte mare, locuri mai puțin convenționale. Și aici voiam să ajung. Am găsit un loc frumos, undeva la munte, o putere masivă în natură. Amenajat, nu sălbatic. Și acolo și-a făcut cineva un loc pentru camping, loc în care oferă cazare la cort. Corturile omului, unele mai înalte, mai încăpătoare decât un cort normal. Au o sobă mică cu lemne în interior, au un pat de dimensiuni normale, au curent tras. Dar tot cort e, tot la wc comun îți faci nevoile, tot stai la coadă la duș. Practic, o pânză impermeabilă sub care a băgat soba cu lemne și patul. Prețul? Am făcut o simulare pe booking pentru momentul în care aș vrea eu să ajung în zona aia și mi-a dat superba sumă de 648 lei pe noapte! 😀

Șase sute patruzeci și opt de lei pe noapte. Sau 134 euro pe noapte. 149 de dolari. 10.430 de ruble. 16.000 de yeni japonezi.

Cum, mă, 648 de lei pe noapte? Uite așa!

Și am mai făcut un exercițiu care mi-a deschis ochii și m-a făcut să îmi dau seama ce e, de fapt, cu locul ăla, cine merge acolo, pentru ce e făcut și… m-a făcut să îl șterg de pe foaie. Am intrat pe contul lor de instagram și m-am uitat la postările tăguite. Bă, oameni! Toate influencerițele vieții au poze cu răsăritul la cort de acolo, toate asistentele TV, toți băieții cu apariții în ziarele de scandal au postări de acolo, toată lumea se ”conectează cu natura”, admiră ”un loc de cazare special” și recomandă ”cel mai tare răsărit, din cort, în condiții de excepție”.

5 comentarii

  • Se cheamă inflatie… Cat timp sunt bani multi in economie iar guvidu asta genereaza noi si noi injectii de bani (nu stiu cata acoperire au) o sa fie tot mai scump.

    • danke, dar nu o sa stau la astfel de locuri de cazare. Am de stat undeva intre o luna si 40 de zile, daca as cheltui 100 de euro pe fiecare noapte de cazare…

  • Iti recomand Mamaia, pentru numai 948 de euro poti petrece o noapte de neuitat printre boscheti si masini parcate pe trotuare :)) E incredibil ce se intampla..

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.