web analytics
Fotbal intern

O rușine planetară poate primi medalia de aur, poate lua titlul

Chiar dacă a pierdut aseară cu Dinamo, FCSB are șanse considerabile la titlu. Se poate întâmpla absolut orice în următoarele două etape așa cum s-a întâmplat și până acum, fiecare a bătut pe fiecare. Deci FCSB mai poate lua titlu, însă asta ar fi o nedreptate colosală din mai multe puncte de vedere. Sigur, un Niță, un Pintilii, un Tamaș chiar, un Tănase, un Boldrin sau un Alibec, între alții, ar merita medalia (așa cum ar merita-o și jucători de la Viitorul sau Dinamo, chill!) însă nu ai cum să îi pui de gât medalia, să premiezi pentru un întreg sezon, un antrenor care a dovedit aproape la fiecare meci că este extraordinar de slab. Că nu are habar să pregătească meciurile ținând cont de hibele adversarilor, că nu înțelege tactica dincolo de un 4-2-3-1 pe care-l vede doar desen, nu-l poate interpreta, îmbunătăți, schimba din mers.

Un antrenor care și-a bătut joc etape bune de cel mai bun fotbalist din Liga 1, izolându-l penibil în atac fără absolut niciun fotbalist capabil să paseze în spate.

Un antrenor care și în ceasul din urmă insistă cu penibilul de Enache pe dreapta, post pe care a jucat incomparabil mai bine Jakolis. Aici nu există explicații, dacă Jakolis e în lot înseamnă că n-a comis abateri grave, deci singurul motiv pentru care joacă Enache e faptul că trebuie vopsit spre comercializare. Să ia și fosta nevastă un comision, poate!

Un antrenor care și-a bătut joc de Mihai Pintilii, executând fără să îi ia măcar apărarea atunci când neanderthalul a ordonat ca banderola să fie pusă pe brațul lui Alibec. Și atunci când a ordonat să fie scos din lot pentru că ”nu mai poate”. Grețos!

Un antrenor care nu e capabil să vadă că Muniru distruge o grămadă de meciuri, că pierde un număr record de mingi, și îl titularizează până la exasperare.

Un antrenor care nu reacționează când Moke, un impostor în acest sport, comite greșeli uriașe aproape în fiecare meci.

Și pe gâtul lui ar sta medalia în cazul în care FCSB ar lua, până la urmă, titlul. Ori mie nu mi se pare deloc OK. Parcă mai mult merită niște puști care s-au bătut cât au putut până la final sau niște muncitori care au transpirat serios să ajungă sus.

9 comentarii

  • Adevarul este ca Romania chiar e o tara in care doar cei competenti au succes. Adevarul e ca fotbalul romanesc chiar este unul in care doar cei competenti au succes.

  • Tu iti dai seama ca ar fi al doilea an consecutiv in care Enache ar visa o medalie si nu ar primi? Al doilea an de cand a venit de la Astra sa faca “performanta” la FCSB :)))

  • Comentariu de dinamovist: in playoff ul asta unde sunt cele mai bune echipe din L1, Dinamo a facut cele mai multe puncte. Din astea 3, Dinamo a reusit sa scoata cele mai bune rezultate. sigur, asta nu inseamna ca e corect sistemul, ca echipele muncesc pentru 3 puncte pe meci, nu pt 1.5, dar totusi, ca fapt divers: Dinamo e cea mai buna dintre cele mai bune in romani. e mult spus cei buni, dar suna bine.

  • Intr-adevar, Reghecampf a fost incredibil de prost aseara. Am simtit ca Dinamo va castiga inca de prin minutul 70, cand FCSB-ul s-a retras in mod inexplicabil. Cainii erau lesinati, Filip saracu` de abia mai tragea de el, Romera nu mai putea de prin minutul 80. Fecesebistii pareau destul de fresh, dpdv fizic, dar retardati dpdv tactic. Nu au stiut sa tina de minge, nu au atacat absolut deloc, nu au fost lucizi. Senzatia mea a fost ca la fiecare atac Dinamo poate marca. FCSB nu arata ca o echipa. Golul de 2-1 a venit, desi tarziu, totalmente firesc.

    Sunt in continuare uimit de cum se mobilizeaza Dinamo in ultima vreme. Nu pot decat sa cred ca e meritul antrenorului.

  • Sa spui ca Tanase ar merita “medalie” este ca si cum as spune eu ca Enache merita banderola de căpitan.

  • Si nu e doar antrenorul cel care nu ar merita titlul de campion in palmares. Sa nu uitam si de puscariasul care este manager/scouter/magazioner/secund/sluga si care nu uita niciodata sa mentioneze cat de pretios și mare cunoscator este in fotbal atunci cand apare la televizor. Nu era el ala cu Ovidiu Popescu>Razvan Marin ?

    • Meme inainte de meci le spunea ziaristilor sa salute campioana. Meme inainte de meci scria pe facebook “dinam0”. Astfel de “glume” sunt mult prea copilaroase chiar si pentru puradeii care isi petrec toata viata pe site-urile “de sport” injurandu-se intre ei pentru ca tin cu echipe diferite, dar sunt facute de unu’ care e manager sportiv la “cea mai importanta echipa din Romania”. Asta e nivelul.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.