web analytics
Fotbal extern

Ronaldinho a fost cel mai mare fotbalist din istorie. Messi și C. Ronaldo sunt doar ok

Tocmai s-au împlinit 10 ani de la video-ul în care Ronaldinho testa niște ghete noi Nike și trimitea de 4 ori mingea în transversală. Îl știți, nu? Toată lumea îl știe. Cu ocazia asta trebuie să reafirm ideea pe care o susțin de când l-am văzut prima dată: Ronaldinho a fost cel mai mare fotbalist al lumii, cel puțin în epoca modernă a fotbalului. Messi și Ronaldo, reperele de acum, nu pot intra în aceeași ligă pentru că, indiferent de sutele de goluri pe sezon pe care le dau, le lipsește un ingredient esențial. Ei nu pot, așa cum a putut Ronaldinho, să te facă să te bucuri de un meci de fotbal. Să aștepți surprize în materie de dribling sau pase la fiecare meci. E unul dintre puținii fotbaliști care au reinventat jocul în materie de variante de driblinguri și pase.

Îmi aduc aminte de vremea în care Ronaldinho era în vârf de formă la Barcelona că așteptam meciurile din Primera sau meciurile din Ligă ale Barcei mai ceva ca pe cele ale echipelor românești. Adoram orice demonstrație de fotbal pe care o făcea Dințosul și, de cele mai multe ori, aveam parte de artă. Mă încântau no look pass-urile spectaculoase, mă distrau loviturile libere bătute pe sub zid și nu mă săturam de bucuria impresionantă și sinceră de după goluri. Nu vedeam concentrarea falsă și încrâncenarea lui Cr. Ronaldo și nici fața posomorâtă și chinuită a lui Messi.

Nu l-am prins pe Maradona, nici pe Pele, însă pot trage concluzii pentru ultimii 20 de ani ai fotbalului. Ronaldinho a fost, fără urmă de îndoială, cel mai mare fotbalist al lumii.

foto: facebook Ronaldinho Gaucho

foto: facebook Ronaldinho Gaucho

6 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.