web analytics
Fotbal intern

The Romanians Are Coming. Și îi ard pe turci

Boldrin, transferat la un rahat de club din subsolul Turciei. Încă o dovadă că ”The Romanians Are Coming”, ne ducem să ardem turcii cu fotbaliști de tipul ăsta. Mie-mi place Boldrin, nu mă înțelegeți greșit, însă un jucător la vârsta lui nu pleacă de la FCSB la Rahatturcescspor pe o sumă atât de mare nici dacă are plombele de aur. E clasica combinație a antrenorului român care s-a dus undeva să împuște doi lei de-un pariu și care, pentru niște bani în plus, transferă ”românache”. Nu vom afla niciodată, probabil, însă pun pariu că din banii plătiți de turci lui Becali o parte se întorc la Ninel 777 Șumudică. Sau poate că vom afla, DNA-ul fie cu noi și cu ochii în patru.

Pentru Boldrin e bine, el se duce la bani mai mulți, nu mai are legătură cu gloria sportivă (fie ea și la nivel minim, adică niște prezențe amărâte în Europa League și o bătălie la titlu), dar își asigură viitorul. Pentru FCSB e prost, dar mă bucur, văd că băieții sunt în continuare de o prostie rară, Mihai Cartonatu’ are impresii de șef pe acolo, face recomandări, însă priceperea lui în materie de fotbal se rezumă la a-i da ponturi la pariului lu’ Mache și la a-i spune ofițerului de presă la câți metri de gazon să stea presa la antrenamente. Altfel, Dan Popescu și Golubovic îi definesc cariera de lipitoare în fotbalul românesc.

Când am vorbit la PAOK despre transferul lui Boldrin oamenii de la club mi-au zis, într-o traducere și adaptare, ”vrem jucătorul, ne place, l-am urmărit. Însă nu suntem de pe altă planetă, știm că e un fotbalist pe care Becali îl dădea afară în iarnă, nu poate să ne ceară peste un milion de euro acum. Vom face o ofertă, însă una care nu va ajunge sub nicio formă la suma asta”. Little did they know că noi, românii, suntem ași pe șmecherie, talent, harneală și ohavele.

5 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.