web analytics
România violată

“România violată”, ep. 1 – Un Revelion la Milano, mult mai ieftin decât unul la Predeal

Dezamăgit fiind de felul în care funcţionează o ţară superbă populată de nişte mizerii am decis să îmi canalizez energiile negative într-un şir de articole în care am de gând să abordez problemele pe care le am eu cu România. O să se numească “România violată” şi aici veţi putea citi anomaliile unei ţări defecte din toate punctele de vedere. Vor fi probleme serioase, dar şi unele superficiale însă suficient de tari ca şi putere a exemplului. 

Să începem printr-o problemă “de sezon”, adică cea a Revelionului 2015. Foarte multă lume începe, dacă a fost leneşă, să îşi facă planuri de Revelion cam de pe acum, iar căutările sunt înfiorătoare. Ştiu, am păţit-o şi eu în trecut. Pentru Bucureşteni, cea mai abordabilă variantă ar trebui să fie Valea Prahovei, cu Sinaia, Predeal sau cu Buşteni. Însă aşa cum aţi constatat şi voi, sunt sigur, în locurile astea sunt probabil cele mai mari preţuri la cazare pe care România le-a avut vreodată. Magherniţe vopside în mov, cu termopan şi duşuri insalubre care au fost transformate în “pensiuni”, hoteluri supraestimate, prost poziţionate şi cu servicii de doi bani şi nu în ultimul rând restaurante proaste, jegoase şi scumpe. Asta găseşte cel care vrea să facă Revelionul pe Valea Prahovei.

Pentru exemplificare am ales Predealul şi unul dintre cele mai cunoscute, pare-se, hoteluri din localitate: Rozmarin. Fără să scormonesc prea tare, am găsit o ofertă de Revelion la Hotel Rozmarin, 3 stele: între 29 decembrie şi 2 ianuarie locul în camera dublă costă 599 de euro!!!! Adică 1198 de euro dacă te duci cu partenera, că doar n-oi face Revelionul singur între străini!

Da, da. Stimabilii de la Rozmarin – altfel un hotel decent pentru tirişti, cu un restaurant de cartier şi camere cu mobilier dintr-o epocă demult apusă – vor două zeci şi sase de milioane de om pentru Revelion! Adică cincizeci şi două de milioane de cuplu! În banii ăştia intră mâncare până crăpi, jocuri bla-bla-bla, muzică şi masă festivă.  Mai pui vreo 3 milioane pentru benzină şi alte cheltuieli minore pe drum şi ajungi la 55 de milioane, adică 1250 de euro pentru un Revelion la Predeal! (foto jos)

hotel rozmarin predeal

Bun! Dar dacă nu aveţi chef să faceţi 8 ore până acolo, să vă riscaţi viaţa pe DN1 şi să daţi cioc de Revelion cu nişte vecini de masă beţi şi mirosind a pişat, mai aveţi o opţiune: Milano! Cum aşa? Uite aşa: vă luaţi bilete de avion, vă luaţi cazare şi faceţi Revelionul la Domul din Milano.

Să o luăm uşurel. Păstrând perioadele de la “oferta” Rozmarin din Predeal, adică 29.12 – 02.01, biletele de avion la Wizz Air costă fix 605 lei de persoană 548 de lei, e chiar mai ieftin decât văzusem iniţial. Ajunşi la Bergamo, mai daţi 5 euro de om pentru un drum cu autocarul până în oraş şi vă cazaţi la Casa Express Buonarroti (foto jos), un loc mişto, aproape de metrou, care vă va taxa cu 277 de euro pentru un studio cochet. Până acum avem 272 de euro transportul de cuplu, 20 de euro autocarul dus-întors de cuplu şi 277 de euro camera. Adică 569 de euro de cuplu. Mai băgaţi aici un abonament la metrou, de 30 de euro de cuplu şi facem 600 de euro.

26643643

Mai adaugă mesele şi suveniruri şi brăţări împletite de la băieţii din centru şi faci 1000 de euro. Adică cu vreo 250 de euro, adică peste 10 milioane de lei, mai ieftin decât la Predeal. Sigur, la Milano nu o să ai “ping pong, cărţi de joc şi remi”, poate nici “muzica live in fiecare seara, artisti consacrati, foc de artificii, dansatori, cabaret”, dar te poţi consola cu Domul, cu restaurantele excelente, cu vreo expoziţie pe la Fiera sau cu o vizită la San Siro. Sau cu cerşit la metrou, că tot e mai bine decât să dai 1250 de euro pentru un Revelion la Predeal, în mijlocul nesimţirii româneşti.

Şi biletul, pentru suspicioşi:

bilet wizz bucuresti milano revelion

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.