web analytics
Fotbal intern

România, țara cu milioane de șumudici fericiți

Astra Giurgiu s-a calificat meritat în primăvara europeană. A avut norocul ca Plzen să întoarcă meciul cu Austria Viena, dar nu norocul a calificat-o. A jucat fotbal mai mult decât echipele de sub ea, motiv pentru care merge meritat mai departe. După meci, stupoare! Șumudică a anunțat că e ultimul lui meci acolo, că nu e respectat, că bătaie de joc, că Niculae, că bla-bla într-un soi de horcăială cu plâns și răgușeală. Evident, românache au fost pe jos!

Șumudică RESPECT! Cel mai mare antrenor, un geniu, un puțin apreciat, rușine conducerii. Și românache face așa în cazul de față pentru că românache așa e, precum Șumudică. O țară de combinatori, de piloși, de pariori degenerați, de horcăitori și flegmăreți, de ghiolbani și de proști făcuți grămadă, țară care nu poate rezona decât cu unul care respectă multe dintre caracteristicile astea. Nu pe toate, dar pe cele mai multe.

Marius Șumudică mi-e indiferent ca om în afara sportului, îmi pasă de el cât îmi pasă și de cine iese primar la Zalău, însă ca personaj din fotbal trebuie să vă reamintesc niște lucruri. E omul prins că paria pe fotbal, pe competiția din România și, mai grav, pe meciuri ale copiilor. Sigur, poate că asta nu vi se pare grav, v-am spus că cei mai mulți dintre voi sunteți din același aluat cu specimenul ăsta. Om care se jura că nu pariază, public o făcea, dar care apoi a revenit la adevăr când a aflat că poate scăpa mai ușor.

Partea bună e că sistemul meu de triere funcționează și deși nu e perfect, rămân pe Facebook și pe blog cu oameni care pot să nu fie de acord cu mine, dar sunt capabili să își argumenteze punctul de vedere. Și cu oameni care găsesc ceva de apreciat la Șumudică-antrenorul, dar care pot lega două fraze prin care să exprime asta civilizat. Restul? Well, ghinionul vostru e că mie nu îmi pasă de numere, nu vreau să am pe aici zeci de mii de proști cum găsești pe la alții, prefer câteva mii de băieți (și fete) deștepți cu care pot produce un dialog constructiv. Repet, chiar dacă nu sunt de acord cu mine. Așa că mă pun pe șters!

Altfel, închei cu ce spuneam în start. Astra chiar merită calificarea, au sacrificat campionatul pentru asta, au jucat și fără bani, fotbaliștii sunt de admirat.

sumudica

10 comentarii

  • Cristi , din punctul meu de vedere in fotbal este ca in bussines. Rezultatul unui manager este dat cifrele pe care le obtine, asa si in fotbal atata timp cat ai rezultate esti antrenor. Faptul ca a jucat la pariuri ii stirbesc din incredere , dar stii foarte bine ca multi din cei care fac parte active in fenomen pariaza, chiar tu ai scris despre episodul cu MM Stoica cand lucrai la procesul etapei.

  • Da, toate laudele pt Astra- echipa calificată în primăvara europeană. Peste ani nu-şi va aminti nimeni că Plzen a întors un 0 – 2 cu Austria Viena şi că Astra ar fi avut nevoie de victorie. Aşa cum nimeni nu-şi va aminti că era să se califice şi Steaua. Calificările aduc calificări!
    Cât despre Şumudică Marius…nu e oare un moment ciudat în care îşi anunță plecarea? De ce oare am impresia că duminică va fi bine mersi pe bancă? De ce am impresia că va face circ la flash interviurile după meciul cu Steaua? Am un deja vu cu problemele Astrei înainte de meciurile cu Steaua. S-a folosit de toate tertipurile posibile până acum, încât acum mă aştept în proporție de 101% să fie pe bancă duminică.

  • Cristi ,o dai pe stilul timesnewroman cu Zalau nostru?! Municipiul se simte jignit de comparatia cu sumudica…?

  • L-ai făcut pe Șumi să plângă.. N-ai auzit că a adus singur 15 mil de euro-n club, și totuși nu-l respectă nimeni..

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.