web analytics
Diverse

România, țara fără glumeți buni. Bendeac, Bobonete și restul turmei sunt niște începători siniștri

https://www.youtube.com/watch?v=_RcqKGCIRiU

Un subiect vesel e cât se poate de trist. Am observat că România nu are ceea ce americanii numesc un bun comedian. Adică tipi amuzanți, capabili să îți vorbească timp de o oră fără script și să te facă să leșini de râs. Sigur, există tipi care vor să te facă să crezi că știu asta, iar dacă ești prost (statistic 95% dintre români sunt) probabil că te vor prinde. Ce face Bendeac, ăl mai renumit glumeț din istoria Facebook-ului, este amuzant doar pentru retardați. Bobonete e ok în seriale, are farmec acolo, dar stand up comedy e altceva. Iată primul exemplu – Louis CK:

https://www.youtube.com/watch?v=bTFtbY3EjJw

Însă nimic nu m-a șocat mai mult decât descoperirea recentă a unui individ care face, pe YouTube, o chestie ce se vrea amuzantă și se numește Doza de Haș. Haș, adică hașiș, că te face să râzi! Ai prins-o? Cât de funny e? Omu’ ăsta are sute de mii de vizualizări la fiecare tristețe de episod. Și are ceva episoade, de vreme ce canalul lui are în total peste 82,8 milioane de vizualizări! Nici Florin Salam nu a strâns atâtea și, vorba aia, are în CV capodopere precum ”Portugalia”, ”Aș vrea să beau, să plâng, să mor” sau ”Saint Tropez”. Acest Haș se prezintă cam așa:

https://www.youtube.com/watch?v=1JynrNt1zc8

Bun. Să ne înțelegem, nu vrea nimeni tipi geniali precum Louis CK sau Eddie Griffin. Nici n-am avea cum, limba engleză este mult mai ofertantă pentru cei care se joacă cu multe cuvinte în scopul de a distra. De acord, însă nu a existat până acum comediant român care să nu mă facă să cred că se străduiește prea tare să fie amuzant. Ori sunt anonimii din baruri care folosesc ”pulă” și ”morții mă-tii” prea des, ori sunt ăștia mai publici care simt nevoia să mai și explice din glumele pe care, de multe ori, le fură traduc de pe net.

3 comentarii

  • daca la alte articole am avut ceva de comentat, aici sunt de acord. “productia umoristica” a romaniei este jenanta.

  • Sunt de acord cu acest articol in conditiile in care eu consum stand-up strain ca disperata. Comedianții nostri devin avizi de bani si accepta contracte care le cer sa faca show saptamanal. E imposibil sa iasa ceva bun. Louis CK are unul bun dar pe o data pe an. Totusi, e unul la noi care ar putea fi considerat bunicel in opinia mea: Costel Bojoc fost Cafe Deko. Asculta-l p-asta:
    https://www.youtube.com/watch?v=KnFdyfS655c

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.