web analytics
Opinie

România, țara care te transformă-n infractor

Cocoș, Niro, Pinalti și toți nebunii sunt doar un ultim exemplu, nu știu de unde valul ăsta de indignare după ce au primit condamnări timide în cazul jafului uriaș pe care l-au făcut. Lucruri de genul ăsta se întâmplă de ani de zile și exemplele sunt nenumărate. Au fost distruse companii uriașe de stat, autorii au profitat și au făcut zeci de milioane de euro pentru care au petrecut un an sau doi în pârnaie.

Și în fotbal, că acolo ne pricepem toți, s-a petrecut același lucru. Dacă a ajuns premierul României să se plângă la TV de faptul că Giovani Becali stă bine mersi în pârnaie și că statul nu poate recupera prejudiciul pe care l-a provocat înseamnă că suntem ultimii neanderthali. Meme a plătit ceva? Nețoiu, Borcea sau Pădureanu au plătit ceva? Singurul cinstit a fost Gică Popescu.

Noi de ce nu am face la fel? Credeți că am vreo jenă în a sta 2-3 ani la pușcărie pentru câteva milioane de euro? Că nu trebuie să ai cine știe ce pricepere să faci ce fac grașii ăștia. Milioanele de oameni care n-au ce mânca în țara asta de ce n-ar face ca ei? De frica pușcăriei? Pfff, păi nu ne zicea Nelson Mandela Meme Stoica că în pârnaie e rău doar dacă nu te îngrijești tu să fie bine? Că mâncare cumperi și primești de la rude, că ai TV și căldură și multe alte facilități pe care omul de rând din România nu prea le are?

cocos

4 comentarii

  • Nu-l ridica in slavi nici pe bulangiul ala de Popescu, daca era cinstit nu se inhaita cu jegurile alea, daca era cinstit atunci cand a fost prins ca umbla cu cacaturi ar fi recunoscut si nu ar fi tergiversat procesul cot la cot cu clanul Becali, deci MUIE “cinstitului” POPESCU!
    In rest sunt total de acord cu ceea ce ai scris si eu as pleca in vacanta la Rahova pentru cate sute de mii nu pentru zeci de milioane ca astia.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.