web analytics
Fotbal extern

România – RD Congo 1-1. Adevăratele concluzii ale unui meci… special

Scriu ca să mă aflu în treabă, meciul ăsta nu a fost relevant pentru absolut nimic. Am jucat cu multe rezerve contra unei echipe care nu are nimic în comun cu adversarii pe care îi vom întâlni la Euro. Avea dreptate și Iordănescu când cerea adversari europeni. Faza golului lui Stanciu e cât se poate de relevantă.

Pintilii era să se ia la un moment dat cu un african și vă spun sincer că mi-a fost teamă pentru el. Păi băieții ăștia s-au născut fugind de leu, ei s-au bătut la 7 ani cu bivolii pentru o gură de apă curată și la 12 ani deja trăgeau la țintă cu Kalașu’. Cum să te iei la bătaie cu unul ca ăsta?

Nu vreau să mă pripesc, dar vorba unui coleg, i-a cam trecut forma lui Alibec. Adică l-am văzut așa cum îl știam înaintea exploziei de la Astra, greoi și cu execuții care amenință cocorii. Altfel, foarte ok a fost Pintilii, e foarte disciplinat tactic, lucru pe care Iordănescu îl apreciază.

Cei mai periculoși fotbaliști ai noștri au fost fundașii Săpunaru și Chiricheș. Bine, periculoși în sensul în care ei au ratat ocaziile noastre venite din faze fixe. Altfel n-am putut face ceva, nu am putut construi.

Bravii de la FRF au dat încă o dovadă a faptului că delapidează grav. Să te lauzi că ai cantonament de 2 milioane și tu să joci pe un teren denivelat ca-n Vânătorii Mici, abia asta e șmecheria pe care nici Mircea Sandu nu avea curaj să o facă.

Nicușor a fost cel mai bun de pe teren, de departe. Pase exacte, șuturi de la distanță periculoase, asta pe lângă inspirația de la faza golului. Măcar atât! Dacă băiatul ăsta nu e titular la EURO eu spun să nu ne mai prezentăm. Tremur când mă gândesc că Stancu și Torje vor juca și Stanciu ba.

Raț a fost penibil, nici n-ar trebui convocat la EURO! Să vină Toșca! Sau cum își zice fundașul Stelei: ”Tosssca”. 😛

foto: FRF

foto: FRF

4 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.