web analytics
Opinie

Ridicarea mașinilor în București e vânătoare, nu măsură preventivă!

Am avut și eu, șofer sau pieton, de suferit de pe urma nesimțiților care parchează dement. Sunt sute de astfel de exemple în București și e normală încercarea de a găsi soluții împotriva lor. Ce nu e normal însă e ceea ce se va petrece peste câteva luni în oraș, adică amendarea și apoi ridicarea mașinilor parcate acolo unde nu sunt locuri de parcare. Acolo unde este interzisă oprirea voluntară, pe drumurile cu o lățime mai mică de 6 metri, în dreptul căilor de acces, în pante, în rampe și în alte câteva situații asemănătoare.

Asta sună bine, în teorie. În practică, e imposibil. Pentru că dobitocii care au luat decizia asta nu sunt deloc la curent cu realitățile unui oraș care, zilnic, suportă un trafic mult peste ceea ce permite infrastructura rutieră. Acest oraș nu poate găzdui, în parcările publice sau private, toate mașinile. E simplu, e matematică, nu ai ce să discuți! Ori dacă ție matematica de la DRPCIV îți dă mai mare decât matematica de la primăriile de sector, e clar că ai un număr mare de mașini care nu pot fi parcate regulamentar, nu? E imposibil, poate să fie și sfântul duh la volan, nu are unde să parcheze legal.

Ei bine, știind asta, tu decizi să ieși la vânătoare. În loc să te ocupi de amenajarea și administrarea inteligentă a locurilor de parcare, tu decizi întâi să ridici mașinile. Asta nu mai e măsură, asta e vânătoare și trebuie o replică pe măsură. Un popor fricos, laș, obișnuit să tacă și să înghită ar trebui să își revină și să își apere drepturile. Violent dacă e cazul, repet, demonstrațiile de stradă din lumea civilizată au produs efecte doar atunci când au fost serioase, nu ca la noi, jucând Pinguinul la Victoriei.

foto: sguploiesti

21 comentarii

 • Legea va produce in principal ridicari de masini pentru preturi astronomice raportat la salariul romanesc. Nu vor fi ridicate masinile care afecteaza securitatea rutiera, ci masinile cu numere de provincie, ca e mai greu sa vina omul din GJ sa dea in judecata firma de ridicari la Bucuresti. La fel se intampla si cu amenzile date de politia locala.
  Dar Cristi, ideea ca nu exista locuri de parcare si de aia parcam aiurea e falsa. Mergi in mall si vezi cum se parcheaza langa usa de la intrare in mall cand sunt locuri libere cu sutele. La 1 minut de mers, ma scuzati.

 • Parcarile din centru, cele cu plata, sunt in majoritatea timpului goale. Asta in timp ce pietonii fac slalom printre masini parcate pe trotuar iar strazile uneori din 3 benzi se ingusteaza la 1. La mine in cartier stiu doar eu 5 vecini care pe langa masinile personale, le parcheaza aici si pe cele de serviciu, ca deh, nu pot sa nu le tina pe ambele in fata geamului….Din pacate, poporul asta nu o sa se educe niciodata altfel decat prin pedepse. Ridicatul masinilor e o solutie buna in anumite situatii(blocat tot trotuarul, oprit fix inainte de o trecere de pietoni, oprit pe coltul intersectiei), dar parerea mea e ca nu s-ar ajunge acolo daca politistii ar da mai intai amenzi tuturor celor parcati ilegal. Acum fiecare parcheaza unde are treaba(chef), iar politia nu face nimic. Si ca sa zic si de primarie, cred ca stie toata lumea din Bucuresti cate terenuri parasite sunt in oras, care ar putea fi transformate in parcari. Dar primarii nostri au alte preocupari, nu construirea parcarilor

 • Eu am citit, esti indignat ca nu se cauta solutii pentru rezolvarea problemelor voastre. Esti foarte suparat ca dau astia drumu la “dulai” pe drum si exista POSIBILITATEA sa fii amendat. Pentru noi, pietonii (sau pulimea, saracii sau cine stie ce apelative ne mai gasesc baietii din BMW-uri), e o CERTITUDINE ca suntem sicanati in fiecare zi, ca suntem pusi in pericol la aproape orice trecere de pietoni nesemaforizata.

  Chiar m-am saturat de smecheri ce nu pot parca la 500 de metri de locul in care au treaba, daca melteanu are treaba la banca, il doare-n spit, parcheaza pe banda 1, pune avariile si se pisa codul rutier.

  • Deci pentru ca ai tu experiente neplacute trebuie sa ardem toti soferii care, cu oricat de multa bunavointa, nu au unde parca. Nu parcheaza pe trecerea de pietoni, nu blocheaza trotuare, insa tot parchează ilegal in orasul fara de parcari. Dar sa ii ardem. ok, am notat!

 • N-ai loc de parcare nu-ti cumperi masina, atat e de simplu. M-am saturat de imbecili parcati pe trotuare, si daca are 100 de metri latime nu ai voie sa parchezi pe el decat daca se specifica printr-un indicator acest lucru, m-am saturat de dobitoci din cauza carora nu au soferii vizibilitate la trecerile de pietoni (si astia la fel de prosti nu adapteaza viteza la vizibilitatea pe care nu o au). Plus ca majoritatea cocalarilor pusi pe avarii (sunt zeci de mii, de ce nu chiar sute de mii) in orice loc au treaba (saorme, tigari, tampoane, pizda mami lor). Ar fi de bun simt sa mai bage spaima-n cretinii astia, eventual si-n prostii ce stau cu ochii in telefon, indiferent ca-l au in mana sau pus in suport.

  #multamuiemadamfirea.

 • Asa…si daca stii ca nu ai unde parca, ce cauti cu masina in locul respectiv? Stii ca in centru sunt o gramada de parcari semigoale, nu? Dar trotuarele sunt pline de masini ca deh, e mult de mers. Si asta e doar un exemplu.

     • Nu. Doar ca vad aceasta realitate din ambele unghiuri, pentru ca sunt si pieton si sofer. Bine, aproape toti suntem, dar multi uita sa vada lucrurile din perspectiva pietonului.

     • Instigare la violenta? Nemulțumire personală? LOL! In 8 ani de când am mașină nu mi-a fost ridicată niciodată, nici în centru, nici în cartiere de tot felul. Știi de ce? Ca dau 3 lei daca am treabă și parchez în parcări cu plată. A, și acasă plătesc loc de parcare la stat. Tu vad ca ești nemulțumit și de cei care parcheaza abuziv dar și de cei care aplica legea. Cat despre subiectul ăsta răsuflat, trebuia sa te superi acum ani buni, cand au decis oamenii ca e ok sa ridici mașini de pe proprietatea statului folosind firma privata de ridicări. In esență e simplu, nu parca în loc nepermis si e ok, esti pe jos și vezi mașina parcata neregulamentar, sună la 112. Dar tu vrei ca alții să îți rezolve problemele, în timp ce tu stai pe avarii. O zi buna domnule răzvrătit nehotărât.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.