web analytics
Diverse

Revin la problemele pe care le au femeile din sport

Mai țineți minte când vă spuneam cât de norocoși suntem că avem sportive precum Halep, Neagu sau Chițu? Norocoși pentru că statistica rezultată din studii ne spune că 51% dintre fete renunță la sport până la 17 ani. Studiile făcute la comanda Always ne mai informau că doar una din 3 fete consideră că societatea încurajează fetele să practice sportul. Lucru cum nu se poate mai trist, mai ales dacă privim totul în contextul actual, intern. Adică performanțele slabe pe care le avem, cel puțin până azi, la Jocurile Olimpice.

În fine, pentru că mi-a plăcut încă de la start campania Always #CaOFată am decis să o popularizez, poate dacă vom fi informați vom putea schimba ceva. Inițiativa companiei e lăudabilă, dar din păcate nu mai văd astfel de campanii fără sprijinul unor mega-companii. Ceea ce e trist. Dacă nu era Always nu am fi știut că jumătate din sportive renunță devreme? Probabil că nu! Și aici nu e vorba doar despre Always. Sau despre P&G, Coca-Cola, McDonald’s sau Nea Sandu Cocoșatu’ din Băneasa, de la capătul lu’ 5. Trăiască CSR-urile, căci suntem morți fără ele.

Oamenii care se ocupă de această campanie anunță faptul că weekendul trecut, la Rio de Janeiro, a luat naștere o altă inițiativă lăudabilă. Iată o parte a comunicatului:

Always ș-a luat angajamentul de a susține inițiativa UN Women și a Comitetului Olimpic Internațional, O victorie duce la alta, care va ajuta 2500 de fete din Brazilia, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani să aibă acces la sport și la curriculumul de creștere a încrederii, ca parte a unui program-pilot de șase luni. Aceste trei organizații se unesc pentru a-și atinge scopul comun de a investi în aptitudinile și în formarea fetelor pentru a sprijini o generație de femei mai puternice, mai încrezătoare și mai Curriculum-ul prezentat în program, dezvoltat de către partenerul UN Women, Women Win, și adaptat pentru programul olimpic în Brazilia, s-a dovedit a îmbunătăți drastic încrederea fetelor și înțelegerea sănătății sexuale și a drepturilor, finanțele și puterea economică a fetelor:

  • 89% dintre fete au declarat că au aptitudini de lider comparativ cu 46% înaintea acestui program
  • 68% și-au îmbunătățit cunoștințele și înțelegerea problemei violenței de gen și 93% dintre fete știu unde să raporteze violența
  • Aproximativ 80% dintre fete au o mai bună înțelegere a sănătății și drepurilor sexuale și reproductive și știu cum să prevină sarcina și bolile cu transmitere sexuală

always

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.