web analytics
Fotbal intern

Revenire pe meci. Despre Dică și ”inspirația” lui, despre ”coregrafie” și despre altele

FCSB a făcut aseară un egal care o ajută colosal. Pentru că fără golul din final al lui Planic lucrurile erau aproape pierdute, la ce atmosferă mizerabilă e între majoritatea jucătorilor și Dică, lucrurile ar fi luat-o la vale. Eu v-am mai zis, vreau să ia campionatul echipa cu fotbaliști mai buni și nu pot ține cu cei care joacă urât. De asta sezonul trecut am vrut ca titlul să fie luat de Viitorul. În fine, despre altceva voiam să scriu.

Aseară, în bunul stil consacrat, conturi de facebook de cea mai joasă calitate au revărsat găleți de zoaie în direcția mea. Cum îmi permit să scriu rău de Dică, îmi spuneau. N-am văzut cumva că l-a băgat pe Alibec și că l-a trimis pe Planic în atac, omul care a marcat golul izbăvitor? Eu m-am săturat să încerc să comunic cu ei, nu mai am răbdare. Fie șterg, fie ignor. Din păcate văd foarte, dar foarte mulți indivizi pe care îi mână avântul într-o dispută de idei pe care o pierd încă din start, adică din momentul în care apasă prima tastă.

Mă rog, nu vreau să dezvolt iar cum consider eu că Dică n-are niciun merit în lucrurile bune care se întâmplă la FCSB, că totul e un mix între bulan și sclipire de fotbalist valoros. Iar legat de geniala mutare a lui Planic, temă reluată inclusiv amuzanții de prin presă, vă las aici ce spune Ciprian Marica după meci. Pentru că Marica nu vrea să fie antrenor la FCSB, de aia își permite să spună ceea ce orice om din fotbal gândește: ”Trimiterea lui Planic acolo nu e inspirația antrenorului, e soluția disperată, o folosești când nu ai altă variantă. Nu e o situație lucrată și gândită, e de când lumea și pământul!”. Ok?

Bun, acum continuăm cu răspunsurile pentru zoaiele revărsate.

”De ce n-ai pus poze, Scutariule, și cu coregrafia noastra?”, traduc eu civilizat mesajele necivilizate pe care le-am primit. N-am pus, așa e. N-am pus nici cu jumătate de zi înainte, atunci când poza a apărut pe net, pe la dinamoviști. Am scris în textul de după meci despre ea, dar n-am pus poze. Și explic pe scurt și pe puncte:

1. Partea ”3D” a coregrafiei nu e o chestie muncită de galerie. Ei au ales un desen, l-au dat la făcut, o firmă l-a făcut, l-a livrat, ei l-au agățat pe scripeți.

2. Muncit, adică vopsit de ei, pare că este mesajul de pe pânza ”Istoria continuă cu noi”. Dar aici am o altă problemă. Cum să îți permiți tu să pomenești în contextul ăsta ”istoria”, când tu înjuri la fiecare meci CSA, adică înjuri istoria pe care o pretinzi a ta, înjuri Clubul Sportiv al Armatei? Dacă nu făceai asta, puteam să îți zic că ai ales un mesaj bun pentru a susține cauza. Dar așa nu am cum să fac altceva decât să râd. Istoria continuă cu cei care înjură istoria?

3. Dacă această coregrafie a fost plătită din banii suporterilor, eu rup hardul și nu mă mai întorc din Siberia anul ăsta. 🙂 Să fim serioși! Din orice unghi ai privi, galeria PRA e formată din copii. Ăsta nu e un lucrur rău, deloc chiar, însă partea rea e dată de faptul că ei, copiii, nu au bani. Bani mulți, așa cum cere o desfășurare de forțe de genul ăsta. Lucrurile astea costă.

4. Revin la primul punct. O să apreciez mereu o pânză uriașă desenată ca cea a Academiei Rapid. Oamenii și-au luat 5 zile, au plecat din București, au pus o puștoaică să le deseneze chipurile fotbaliștilor și au stat toți în miros de vopsea să acopere cu culoare. De apreciat, da! O să apreciez mereu o coregrafie vopsită cu soarele în ceafă precum cea a Stelei de la meciul cu Rapid, una care are un mesaj, care cinstește o glorie (nu mai folosiți ”fostă glorie”), care nu îți livrează mură-n gură mesajul, care te face să te gândești câteva secunde, care potrivește mesajul de pe banner cu desenul ridicat. Spun că o să apreciez mereu variante de tipul ăsta, cu micile stângăcii care apar în proces, în fața uneia livrate de unii care printează pe pânză de dimensiuni mari.

Al treilea aspect de discutat

Dar pe scurt, că nu mai am chef și e 2 noaptea. De ce toți fecesebiștii vocali de pe facebook au conturi false? Îmi poate explica și mie cineva lucrul ăsta? Toți cei care duc campania pro-FCSB în ”războiul” cu Steaua și care comentează cu discurs identic peste tot au conturi false. Nu e presupunere, e realitate, i-am avut și eu pe aici, i-am eradicat între timp. Conturi false! 🙂

14 comentarii

 • Cu tot respectul… Am trăit cu Jean…. Am fost în galerie cu Mustață…. Acum… La Tribuna a 2 a… Fiecare ne alegem ce susținem… Fcsb continua….E echipa care trăiește și respira ros albastru… Cu ei am trăit.. Respect LĂCĂTUȘ…. ION ION… ȘTEFAN IOVAN… BUMBESCU… Dar nu și Tudorel Stoica… FCSB=STEAUA BUCUREȘTI.

 • Atmosfera superba la Sf. Gheorghe. Ultrasii lui Dinamo au arat de ce fotbalul e mai nasol fara “suporteri”. Abia astep sa ma duc cu copiii de 5-6 ani pe stadion sa-i educ.

 • Nea Cristi, crezi ca ar fi ok sa renunti la blog si la contul (de ziarist) pe FB? Scapi de o grija…Interactiu ea cu bizonasii infuriati e chiar plictisitoare, e pierdere de timp…

 • Istoria continua cu noi pentru ca nu poate continua cu o echipa infiintata in 2017 pentru a nu pierde sigla si stadionul.

 • Cum rămâne treaba cu argumentul fotbalistic al gigistilor?
  Liga 1 = Liga 4 ca nivel fotbalistic.

  Nu o mai ardeti aiurea că s-a întors Nordul… Cativa lingai platiti nu reprezintă pe nimeni.

 • Coregrafia este facuta din banii celor de la PRA dacă ai privii in detaliu aceasta galeria ai observa ca suntem toti peste 20 de ani lasa partea cu copii.. Noi muncim si plătim din banii nostri tot ce se face pe stadion nu avem sponsori ca altii asa ca du-te la vaci ca la presa nu esti bun … FCSB E STEAUA

  • Aha de aia zicea becali pe la digi acum vreo 2 saptamani ca il suna mereu cei din galerie sa le dea bani dar ca ii mai refuza cand nu ii mai arde de ei =)))))))))))))

 • In mare parte ai dreptate cu ceea ce afirmi..totusi…eu vreau sa remarc un alt lucru vizibil aseara in galerie…s-au intors foarte multi dintre baietii din vechile brigazi ale Peluzei Nord…nu stiu daca s-a vazut la televizor dar aseara galeria nu a mai fost formata doar din copii cum e de obicei..chiar s-a auzit foarte bine in stadion pe toata durata meciului si chiar s-a cantat pe toata durata meciului. Mai mult de atat, iar au fost perioade intregi in care a cantat tot stadionul impreuna cu galeria. Se aude foarte frumos si cred ca si din teren se simte foarte incurajator acest aspect. Cred ca asta e cel mai bun lucru care s-a intamplat de cand scandalul asta…a inceput sa se educe lumea din tot stadionul sa incurajeze mai vocal echipa si nu se bazeaza doar pe peluze cum era inainte. In alta ordine de idei, Dica e un antrenor submediocru cu un noroc cat carul, dar din punctul meu de vedere are si cateva maini moarte pe care nu are cu cine sa le inlocuiasca ( nu are cine juca langa Pintili si sa dea randament, Man si Tanase joaca in banda sub orice critica iar Bizonul si Alibec sunt acum ambii cam iesiti din forma ).

 • Pai cum ai vrea sa aiba conturi autentice cand “fals” este cuvantul care le guverneaza viata?!? Echipa falsa, identitate falsa, culori false, emblema falsa….inevitabl… conturi pe Facebook false.

 • Comentatorii de la digi tv au fost jalnici ,,acum cu o așa atmosferă in tribune întrebarea este cine este CSA” …. No comment!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.