web analytics
Fotbal intern

Am revăzut fazele din CFR – Dinamo. Am revăzut ce a făcut Marc

Am observat că s-a produs un soi de rumoare aseară atunci când am atras atenția că Traian Marc a fost dinamovist. Am precizat că din punctul meu de vedere meciul n-a fost blat, rămân la părerea asta, dar că Traian Marc s-a străduit să le facă viața ușoară câinilor. Am așteptat să revăd fazele care mi-au atras atenția, le-am revăzut, revin cu comentarii.

Au fost două faze fixe, cornere, în prima repriză la care Marc a ieșit din poartă complet aiurea. Și nu aiurea cum se mai întâmplă, aiurea în ideea în care la prima fază a ieșit pe lângă minge, cu genunchiul sus, de parcă era orb, iar la a doua a ieșit pe sub o minge la care era evident de pe Marte că n-are șanse să ajungă. Din păcate pentru el, dinamoviștii n-au profitat.

Apoi a venit repriza a doua. Am revăzut și faza aia și mi se pare, repet, că nu e o simplă greșeală. Fault la portar n-a fost, să terminăm cu prostiile, pur și simplu s-a izbit de Filip și a dat drumul mingii convenabil la picioarele fundașului stânga dinamovist.

Argumentul principal al fanilor dinamoviști a fost că Marc e un portar slab. De acord, e penibil, mă uit la Liga 1 cu atenție de mulți ani și l-am tot văzut. Însă e o diferență între a fi portar slab și a face chestii precum cele de ieri. Și Enache e un jucător slab, și Daniel Niculae e (sezonul ăsta) un fotbalist incredibil de slab, însă nu o să vezi la niciunul dintre ei că fac trei erori colosale într-o partidă. Da, sunt constant slabi, însă erori precum cele făcute de Marc aseară n-ai să mai găsești în Liga 1. Nici Varela, sezonul trecut în Astra – FCSB, n-a făcut trei atât de mari. A făcut două, au pierdut titlul, însă n-au fost trei. 🙂

O altă discuție ridicată de dinamoviști a fost, zic eu, penibilă. Adică dacă Viitorul, FCSB sau Astra au făcut în trecut lucruri pe care ei le consideră mizerii, atunci e ok să facă și Dinamo acum. Principiul pe care merge România de zeci de ani. 🙂

Evident, au existat și oameni cu capul pe umeri. Fie că au fost de acord sau nu cu ideea mea legată de Marc, am putut discuta pe tema asta și nu s-au grăbit să fie imbecili. Motiv pentru care încă mai există pe pagina aia de facebook.

Legat de joc. Dinamo a meritat victoria, CFR a fost mizerabilă pe final, așa cum merită Dinamo și să fie în lupta pentru titlu. Merită titlu în aceeași măsură, zic eu, în care îl merită și Viitorul, dar și FCSB. Pentru că au ajuns până aici, nu o să spun că mai bine ia Dinamo titlul doar pentru că s-au chinuit mai tare. Sigur, că victoria poate fi savurată altfel din postura de outsider e altceva, dar de meritat deocamdată toate îl merită în aceeași măsură.

7 comentarii

  • De ce ar ajuta-o Marc intentionat pe Dinamo acum cand aceasta are 10% sanse la titlu dar acum un an a facut meciul vietii lui in finala cupei? Atunci nu era dinamovist si acum e?

      • Din punctul meu de vedere daca e atat de “dinamovist” incat sa gafeze intentionat cand Dinamo are atat de putine sanse la titlu o finala de cupa in care echipa lui oricum avea rol de sparing parnener nu l-ar fi oprit sa sara aiurea la penalty-uri

  • In opinia mea ca dinamovist sunt de aceeași părere cu tine Cristi privind meciul de aseara….dar poate fi acesta un caz la fel ca cel al lui Barboianu,numai ca de data asta in favoarea lui Dinamo?

  • Oare daca era Minca in poarta si erau aceleași greșeli tot așa se vorbea de acest meci.?

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.