web analytics
Fotbal intern

Rednic, Mourinho sau Guardiola? Contează numele antrenorului secund de la FCSB?

În ediția de azi, Gazeta Sporturilor oferă informația că Mircea Rednic este una dintre variantele pe care Gigi Becali le ia serios în considerare pentru postul de antrenor, de la vară încolo. Dat fiind faptul că avem implicate în caz două personaje a căror seriozitate este istoric șubredă, păstrăm rezerve serioase. Însă și dacă e cazul de Rednic la FCSB, mă întreb dacă are vreo importanță.

Așa cum știți deja, părerea mea despre antrenorul Dică nu este una bună. Acum, în 2018, Nicolae Dică nu este pregătit profesional pentru un asemenea post, sezonul în curs a fost dovada faptului că omul este nepregătit pentru cerințele fotbalului mare. Însă, la fel de bine putem observa că indiferent de numele celui de pe bancă, la FCSB cel care ocupă postul de A1 este Gigi Becali.

Așa că vă întreb. Contează foarte mult dacă vine Rednic? Sau dacă vine Mourinho în parteneriat cu Guardiola? Oare cine va veni va reuși să tracă peste ”nu vreau să joace Nedelcu!”, peste ”să nu mai văd banderola la Pintilii” și peste ”bagă-l pe Florinel Coman!”? Va putea cineva să gestioneze un vestiar în care finanțatorul apare și face modificări în primul 11? Un lot pe care îl face un Becali care transferă în funcție de apetit, nu de nevoile reale?

Ah, ce va reuși un antrenor cu mai multă experiență va fi, probabil, să împace ambele tabere. Să îi domolească avântul lui Becali, să îl păcălească atunci când vin cereri tembele. Și, desigur, să facă un lot valoros să arate ceva fotbal. Să vedem niște scheme la fazele fixe, să vedem o echipă capabilă să desfacă un joc defensiv aglomerat, cum nu e cazul acum.

Deși Dică este vinovat, spun eu, pentru faptul că FCSB nu este principala favorită la titlu în acest moment, nu am să fiu niciodată atât de absurd încât să neglijez faptul că principalul lui adversar nu a fost CFR Cluj, ci finanțatorul.

4 comentarii

  • Merge sa impace si capra si varza. Unul ca Rednic ar veni cu multe plusuri. In primul rand ar domina altfel vestiarul. Nu e dintre cei care se “infratesc” prea mult cu jucatorii dar totusi are ani multi de antrenorat si destule trofee. Experienta e cea care a lipsit la echipa de cateva sezoane bune. Una e sa-i impuna Gigi lui Nick the Dick si alta lui Rednic. La ce lot au la dispozitie se pot gasi mereu solutii chiar daca este impus un jucator sau altul. Iar daca echipa merge bine nici patronul nu mai se baga atat de des. Nu e chiar atat de fraier sa nu lase mana libera daca antrenorul dovedeste siguranta meci de meci. Asta a fost la Dica, a scartait mai mereu cu te miri ce echipe. La ce bani s-au bagat trebuia acum sa aiba avans fata de CFR cel putin 10 puncte.
    Mai e ceva. Eu cred ca majoritatea patronilor se baga peste antrenor, mai mult sau mai putin. Diferenta o face insa decenta si tinuta acelor investitori. Felul discret in care se implica. N-o sa vedem noi niciodata un boss din occident sa iasa la cald si sa manjeasca jucatorii care au prins poate o zi mai slaba. Acolo nu vezi decat incurajare, optimism. Din contra, imediat se strang randurile, toti vin alaturi de cei de cei care traverseaza perioade nasoale. La noi se merge la fel de gresit ca la educarea copiilor. Ai facut rele, pac, te-am ars, te-am pedepsit, te fac de rusine la toti, etc.

  • A recunoscut cu cativa ani in urma ca Olaroiu il pacalea mereu…raspunzandu-i la cererile lui cu minciuni gen:”Tanase e bolnav nu poate juca astazi”,Lovin nu s-a recuperat incă” sau “nu are drept de joc in Europa”.asa a reusit sa faca Oli performanța la steluța

    • Asa ma gandesc si eu, ca Rednic e ceva mai abil si e unul dintre putinii care l-ar putea “pacali” pe razboinic.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.