web analytics
Fotbal extern

La rece despre Liverpool. A fost și fotbal bun dincolo de emoție?

Așa cum știam că se va întâmpla, apar hooliganșii dâmbovițeni ca zbârciogul galben după o ploaie sănătoasă. Pot înțelege emoția de după meci, pot înțelege entuziasmul, nu prea pot înțelege alte lucruri. Recunosc, mi-a plăcut și mie ce am văzut aseară. Dar m-am bucurat pentru un carismatic antrenor inspirat (doar aseară) și pentru publicul genial de acolo. Publicul e, de altfel, singura legătură a lui Liverpool cu fotbalul mare. Eu la asta m-am referit când am spus că “e frumos fotbalul”.

Vreți să vorbim despre fotbal? Hai să vorbim, că așa ne-am obișnuit aici. Nu vă luați avânt prea mult cu o echipă modestă pe plan european, dacă ne referim stric la exprimarea fotbalistică. În semifinale nu s-a calificat echipa mai valoroasă.

  • Coutinho ăla, sărmanul, oferă șansă de gol Borussiei cu o gafă pe care nu o vezi în 50 de meciuri la jucătorii mari de la Barca, Real sau Bayern. ”Cel mai bun jucător al lui Liverpool”? Da! Asta spune multe.
  • Sakho e un fundaș OK, adică nu va avea probleme cu Alibec și cu Florin Andone. Altfel, nivelul lui e 5 clase sub Chiricheș din perioada Steaua. Să scoți de două ori decisiv din ofsaid jucătorii adverși, să iei două goluri din cauza ta cu greșeli de amator…
  • Lallana, un alt jucător despre care aud doar calde. De la Krum Bibișkov încoace nu am mai văzut un asemenea penibil, un jucător cu un teoretic bagaj ofensiv care să dea pe lângă minge violent așa cum a făcut ăsta. Și nu c-a ratat de puțin, a dat pe lângă minge rău de tot, a fost penibil. Ultima astfel de gafă pe la PSG, City sau Atletico? Da, așa credeam și eu.
  • Mă voi uita mai des la meciurile lui Liverpool pentru că vreau să văd cât de slab e Sturridge. Mă întreb asta pentru că îl văd titular în fața lui pe Origi, un băiat care face din Cristian Ciocoiu un fuoriclasse. Acest belgian modest a tras atât de prost la golul de 1-2 încât l-aș fi scos în capace încă de atunci. El de asta a marcat, pentru că a lovit mingea defectuos.
  • Nu uitați! Liverpool chiar este o echipă modestă, de mijlocul clasamentului în Anglia. Sunt pe locul 8, la 24 (douăjpatru) de puncte de lider! Așa că mai ușor cu demonstrațiile de fotbal, zbârciogi galbeni ce sunteți! 🙂

Borussia Dortmund a fost mai bună în cele două meciuri, cu excepția blocajului pe care l-a avut în finalul meciului din Anglia. E echipa mai bună, mult mai bună, calitatea jucătorilor e incomparabil superioară, însă e de neiertat căderea din final. Altfel, repet, mă bucur că am văzut un meci cu emoție și mă bucur pentru fanii lui Liverpool. Ăia de pe stadion, nu zbârciogii dâmbovițeni.

klopp

9 comentarii

  • Imi aduc aminte cand am vazut acum vreun an un meci de-al lui Liverpool, ma uitam Sakho si nu-mi venea sa cred ca e fotbalist, era atat de lent, parca el inota si atacantii adversi alergau pe langa bazin. Europa League e o competitie a looserilor, nu inteleg de ce incearca sa creasca premiile, de ce trimit castigatoarea in UCL in anul urmator, formatul vechi era mult mai ok, spuma in UCL si pulimea in Cupa UEFA, asa mai aveau si tari de cacat ca Romania sferturi 100% romanesti, si apoi semifinalista pe care au urinat niste neicanimeni.

  • Nu știu dacă Borussia a fost mai bună, dar și aici au fost câțiva jucători care au lăsat de dorit aseară și unul care fentează fotbalul de ceva timp, cel puțin mie nu-mi place deloc, Ramos. Într-un singur meci știu sa fi impresionat cât de cât anul acesta, cu Hoffenheim. Piszczek l-a scăpat din marcaj pe Sakho la golul de 3-3, iar la mijloc mi se pare ca ceva nu se leagă. Weigl va fi jucător mare, dar are momente când se pierde, nu știe ce să facă cu mingea. Gundogan a intrat prea târziu și sunt de părere ca merita să intre și Pulisic, mie îmi place mult. Ce nu mi-a mai plăcut e faptul ca la 2-0 BVB a lăsat-o mai moale, dar nu pe modelul Chelsea, park the bus.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.