web analytics
Fotbal intern

Răzvan Burleanu vs galerii. Războiul pe care l-a pierdut deja

Probabil că ați auzit în timpul meciului de aseară, la ce sonorizare asigură TVR sigur ați auzit, cum publicul a înjurat în repetate rânduri conducerea FRF și – special în afară de ăștia 100 de euro – pe Răzvan Burleanu. Cum se făcea liniște, cum auzeam ”FRF, muie FRF”. Cum degaja Tătărușanu, cum auzeam ”eeeee, sugi paula, Burleanu!”. Sigur, dezaprob complet comportamentul ireverențios al galeriilor. Doar că mint.

Oricât de mult v-ați pierdut mințile unii dintre voi, cu siguranță n-ați ajuns la nivelul lui Răzvan Burleanu. N-am trăit epoca, sunt născut în 1986 și când l-au împușcat (dacă nu-i în Cuba cu 2Pac) pe Ceaușescu eram prea mic, însă din câte am citit despre el pot face niște legături cu dictatura de la FRF. Lui Răzvan Burleanu i s-a urcat la cap atât de tare, complet nejustificat, pentru că în ureche i se șoptește mereu cât de bun e, cât de priceput e, cum a făcut el chestii fără precedent. Și e normal, nici nu-l condamn, e normal să te crezi dumnezeu. E, într-un fel, ce se întâmplă cu Gigi Becali la efsiesbi.

Revin. Scriam în notițele de pe blog de după meci că sunt curios cum va comenta președintele FRF ceea ce s-a petrecut în tribune. Și a comentat, bă băieți, de mi-a dat sângele pe nas. Priviți:

Ceea ce mi s-a solicitat din partea suporterilor a fost să le punem la dispoziție mii de bilete, așa cum au fost obișnuiți. Noi ne dorim să avem din nou familii pe stadioane, dar cu violența care apare pe stadioane e imposibil

Cum, mă? Da! Așa a zis? Da, mă! Deci și-o încearcă securache și în momentele astea? Da! Vai de capul meu! Dincolo de treaba cu biletele… de fapt, nu. Hai să vorbim despre treaba cu biletele. Să zicem că e așa cum spune el. Cum adică, mă? Tu vrei familii pe stadioane și de aia nu dai bilete ăstora din galerii? De ce? Păi de ce ai vrea familii pe stadioane? Vrei să transformi sportul în cinema? Ca la americani, sad paw așa? Și înainte să săriți ca muta să-mi explicați cum încurajez eu huliganismul și cum nu vă mai puteți duce cu plodul pe stadioane din cauza golanilor, țin să vă reamintesc următoarele:

 • vă puteți duce oricând, la orice meci, cu plozii pe stadioane. Dar vă duceți cu ei în zona VIP, în zona tribunei 1 sau, fie, la tribuna a doua. Nu în peluze.
 • în orice țară din lumea asta există galerii. Sau huligani. Anglia, voma aia pe care o idolatrizați toți (fotbalistic vorbind) are cei mai nenorociți dintre indivizi. Sigur, nu se bat pe stadion pentru că fac 43 de ani de pârnaie, însă înainte și după meciuri își crapă țestele. E săptămânală treaba. Deci ești safe pe stadion, dar când ieși îți belește huliganul plodul.
 • românache nu e ca spaniolul. Că să spunem că-n Spania e mai ușor cu ”ultraseria”. Am fost și la plictisitorii de FC Barcelona la meci și, dincolo de cei paișpe Boixos Nois nu există ”om de galerie”. Dar, tată! Cine e pe stadion cântă, se manifestă, face spectacol, urlă, dansează, bate din palme. La noi, și știu asta mai bine decât absolut fiecare individ care citește acum textul asta pentru că am fost la mai multe meciuri în România decât oricare dintre voi, e o tristețe uriașă când nu sunt galerii. Oriunde! Și la Dinamo, Craiova, Botoșani, Iași, oriunde! Dacă nu sunt galerii, publicul nostru este de cinema. Liniște, plescăit de semințe, câte o muie, mă! atunci când nu-i convine ceva și selfie-uri la goluri. Atât!
 • nimeni, niciun conducător, nu poate ieși victorios dintr-o luptă cu galeriile. Lupta cu ghilimele. Asta pentru că ei, conducătorii, se schimbă în timp ce ăia din galerii rămân acolo. Au fost înainte să vină Burleanu și vor mai fi și după Burleanu.
 • și dovada că Burleanu mănâncă Bodescu este următoarea: nu vrea familii pe stadion, el vrea să n-aibă contestatari. La Ploiești stadionul nu a fost plin, deci n-au existat familii care să țipe disperate după bilete și ele să nu poată fi vândute pentru că le-a cumpărat huliganul rău. La Ploiești n-a venit lumea la meci pentru că pe lume o doare la cariceps de naționala lui Burleanu, iar huliganii s-au supărat pe bună dreptate (dacă de asta s-au suparat) că președintele AmMercedesSuntSmardoi nu le-a pus mai multe la dispoziție.

19 comentarii

 • Burleanu era înjurat de când a venit, din 2014. La meciul cu Irlanda de Nord, erau niște domni răgușiți care suflau oilor ce să scandeze. O parte dintre oile alea mi-erau amici sau cunoștințe. Ei n-aveau nicio treabă cu Burleanu, unii nici nu știau cine e, dar scandau, că de, spiritu de turmă.
  Dacă merită cum să fie înjurat? Idk, Id care. Voiam doar să scot în evidență că personajul colectiv galeria, are 2 ramuri: sufleorii răgușiți și oile.

 • Pe stadioanele din Anglia vin destule familii. Sau copii. Sau batrani. Aia cu bataile saptamanale e inspirata din filme/documentare despre huligani, in nici un caz din realitatea actuala.

 • Am o predicție: va băga stâna-n faliment și se va cărăbăni cu jucători cu tot la vreo Concordie, Voluntari, ceva. Sper doar să se reușească instituirea vreunui sechestru asigurator pe niște drepturi federative. Mă-ntreb, retoric, ce vor face-n acel moment fecesebiștii? Se vor îndrepta spre acea “Concordie” sub pretextu’ că pentru ei aia-i Steaua? Sau vor arunca invective către MApN/Talpan că și-au căutat și obținut dreptatea? Mă rog, nici aia-ntreagă. Sau amândouă?

  • Ochii pe gigi si pe finii pandele si firea. Astia pregatesc o gaura mare in buget. Nu m-ar mira sa vad pe gigi proprietar peste arena nationala. Modelul e patentat deja: a dat bani…

 • A, si se pare ca totusi Gigi a castigat “razboiul” cu galeriile. Ca tot ziceai ca nu-l castiga nimeni. Razboiul cu suporterii, da, nu-l poti castiga. Dar galeriile sunt pline de vanduti. Toate. Poti castiga orice razboi cu galeriile, cat timp le dai ce-si doresc.
  La dracu, sunt galerii in Bucuresti conduse de oameni care au parteneriate politice sau de afaceri cu patronii cluburilor.

  • Comentariu-i pertinent, Nistor, da’ la exemplu’ Gigi ai dat-o de gard. Ce-a câștigat oieru’?!? Nu doar că a văduvit echipa de suportul unora dintre cele mai efervescente galerii, da’ a pierdut și Steaua. Aparența pe care o construise, să fiu mai exact.

   • Din punctul lui de vedere, a castigat. Echipa merge la fel cum mergea si pana sa plece galeriile, banii ii ies, nu-l mai injura nimeni, iar marea majoritate a suporterilor stelisti din anul 2006, sa zicem, sunt si acum langa echipa pe care el o detine.

    Din punctul lui de vedere, n-a pierdut Steaua. N-a pierdut nimic. Are influenta in continuare in media, care inca-i prezinta echipa drept “Steaua” in randul publicului, are popularitate in randul oamenilor.

    Deci, ce n-a castigat?

    • Îți propun să urmărești cu atenție ce se va întâmpla după finalizarea procesului pentru prejudiciu. Atunci va fi extrem de evident ce-a “câștigat”. Fii convins că toată frăsuiala nu s-ar fi întâmplat fără flexările lui de mușchi în raport cu suporterii.

     • Astept cu interes sa vad ce se va intampla. Deocamdata, ciobanul nu pare a fi pierdut nimic.

    • Asta cu “alaturi de echipa” e fix cka!
     La nivel declarativ, in Romania:
     1. toata lumea e stelista, dar la meci vine daca e ieftin sau daca are invitatie la vip, ceva..
     2. toata lumea a votat Ratiu sau Campeanu in ’90, dar a iesit Ionel cu 85%, daca tin eu bine minte.

     • Lasa prezenta pe stadion. Ca aia era la fel de inconstanta si inainte, oamenii venea la meciurile importante cu zecile de mii. Doar galeriile erau mereu acolo, dar nu se imbogatea gigi de pe urma a 6-7 sute de insi. Iti poti da seama ca majoritatea au ramas langa fcsb uitandu-te la audientele tv pe care le genereaza aceasta echipa. Audientele alea aduc banii grei de la televiziuni + sponsorizari.

 • Exagerezi. Nu le poti impune oamenilor unde sa se duca pe stadion. Cine zice ca peluzele sunt doar ale galeriilor? Conform caror reguli? Galeriile sunt ca nuca-n perete la nationala Romaniei. Imi amintesc ultima perioada de gratie a echipei noastre nationale, cand nu existau “ultrasi” la meciurile ei, iar tot stadionul canta intr-un singur glas. Era o atmosfera diferita, dar o atmosfera placuta. Acum sunt minim 4 grupuri raspandite in 4 zone ale stadionului, cantand 4 lucruri diferite care oricum suna prost si fortat.

  Iar violente au existat si exista. Nu e vorba neaparat de conflicte fizice, dar n-ar trebui sa auzi “muie Steaua” sau “muie Dinamo” la nationala.
  Problema galeriilor este ca sunt pline de papagali care sufera de ei si au impresia ca ar trebui sa aiba vreun statut privilegiat. Vad ca nu ai zis nimic de partea cu biletele gratuite. O sa ne prefacem ca anumiti sefi de galerie din Bucuresti nu luau gratis mii de bilete de la FRF si li le vindeau fraierilor cu 40 de lei bucata?

  • Pai nu iti interzice nimeni accesul in peluza,dar daca mergi acolo nu te mai vaita ca o pizda ca se bat aia,injura etc.daca vrei liniste si pace te duci la tribuna si bati din palma cu #rezist.

   • Conform cui? Cine a stabilit regulile astea? Cine sunt galeriile sa stabileasca ele unde si cine se duce? Bai baieti, stergeti-va mucii de la nas si lasati impresiile astea.

    • Sunt niste reguli nescrise ,de care se tine cont de ani de zile inclusiv in tarile civilizate din vest.Daca vii in peluza ai datoria morala de a sustine echipa nu de a manca seminte .Am fost la meciul cu Sporting si niste umflati tuciurii tipau din spatele nostru sa stam jos , ca ei au platit bilete si nu au chef sa stea in picioare sa vada meciul.
     Genul asta de oameni clar nu au ce cauta in peluza.

 • Ai fost si in Botosani ? ?
  In orice caz galeriile au perfecta dreptate … iar acel Burlanu e sub orice critica ..!speram sa avem un Conducator la Frf cu capul pe umeri

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.