web analytics
Diverse

Mi-a răspuns Poliția București în cazul abuzului agentului Pașitoniu Robert. Ce facem dacă ne scuipă agenții?

Demersul meu în cazul abuzului comis de agentul Pașitoniu Robert a fost, așa cum am precizat și atunci, menit să aducă un răspuns important. Ce facem atunci când suntem opriți și abuzați de un agent de poliție? Cum reacționăm dacă ne scuipă, dacă ne înjură? Avem vreo șansă să găsim dreptatea dacă nu suntem călare cu camera video pe el?

Ei bine, da. Pentru că mi-a răspuns Direcția Generală de Poliție a Municipiului București la întrebarea pusă atunci când am prezentat cazul abuzului comis de Pașitoniu Robert. Răspunsul pare unul standard, banal, însă cițiți ultimul paragraf. ”Se efectuează verificări pentru a se stabili dacă aspectele sesizate corespund realității, indiferent dacă reclamația respectivă este însoțită sau nu de mijloace de probă”.

Adică Poliția face anchetă chiar dacă nu ai probă video atașată la plângere. Îl întreabă pe Pașitoniu dacă a scuipat, au ei metodele lor. Dar dacă Pașitoniu spune că nu a scuipat și pe o cameră video amplasată, să spunem, pe o clădire din apropiere, se poate vedea cum împrăștie salivă în mașină, atunci cineva rămâne șomer și face și pușcărie?

raspuns

11 comentarii

 • D-aia zic să te ferești de ei. Nu te aștepta să câștigi un litigiu cu poliția. Și, în plus, ieși șifonat fizic de nu te vezi; organ fiind, are și bulan, știe și demonstrații etc.

 • Nu se intampla nimic, politistii fac zid in jurul unuia de al lor, vezi cazul cu politistii de la sectia 2 si Marius Maghiari.

  • Sa stii ca nu e chiar asa, presiunea publica si-a spus cuvantul in acest caz 🙂

   • Fa un exercitiu de imaginatie si spune-mi care crezi ca ar fi presiunea publica daca filmarea ar fi publica, ce crezi mai e ala in politie luni dimineata?

    • Stai, nu ma intelege gresit. Daca as avea filmarea as da-o in secunda 2. Dar nu imi apartine, nu eu sunt partea vatamata in acest caz. 🙂

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.