web analytics
Motorsport

Quartararo în locul lui Rossi la Yamaha

Japonezii au anunțat faptul că Fabio Quartararo va veni la echipa de uzină din 2021, acolo unde urmează să fie coleg cu Maverick Vinales, cel care tocmai a semnat un nou contract. Oarecum previzibilă, promovarea francezului nu mi se pare atât de interesantă pe cât mi se pare situația lui Valentino Rossi. Tot prin comunicarea oficială Yamaha, oamenii de acolo au spus că Rossi a cerut timp până la mijlocul acestui an pentru a decide ce urmează să facă. MCN zice că dacă va dori să meargă mai departe, Rossi va primi motocicletă top-spec și suport de uzină. Crash.net spune că variantele lui Rossi sunt fie retragerea, fie Petronas Yamaha.

Nu știu, evident, ce se va întâmpla. Dar îmi permit să anticipez faptul că cei de la Yamaha sunt naivi rău de tot și că vor pune umărul la o scădere uriașă a fenomenului dacă nu trag cu dinții de Rossi. Rossi la Yamaha Petronas nu e același lucru, iar Rossi e omul care a ținut în cârcă în ultimii mulți ani un MotoGP într-o crasă lipsă de personaje savuroase. Stoner, uriaș pilot, era moartea pasiunii la TV. Lorenzo era detestat și de sora-sa, probabil. Marquez și-a construit o bază de fani, majoritatea fete, însă va fi detestat pe vecie de suporterii lui Rossi, adică de majoritate. Vinales nu e capabil, cred eu, să se ridice ca personaj. Poate Quartararo, dar pentru asta are nevoie de victorii, de bătălie la titlu, de ani.

Ori MotoGP nu își permite să aștepte ani după Quartararo. Că uite ce e în Formula 1, cel mai puternic somnifer disponibil fără rețetă, cea mai mare plictiseală din univers și cea mai mare colecție de declarații politicoase. Pericolul e real.

Ah, și pentru cei care spun că Rossi nu mai poate, că e prea bătrân (salut, Ionuț! 🙂 ). Da, bătrân e. Dar așa bătrân și cu o motocicletă pe care toți o putem considera, în ultimii ani, sub ce a prezentat Honda și sub ce a adus Ducati, Rossi a venit așa:

2015 – locul 2 mondial
2016 – locul 2 mondial
2017 – locul 5 mondial
2018 – locul 3 mondial
2019 – locul 7 mondial

Știți ce a făcut Vinales, tânăr și talentat, de când e în MotoGP?

2015 – locul 12 mondial
2016 – locul 4 mondial
2017 – locul 3 mondial
2018 – locul 4 mondial
2019 – locul 3 mondial

4 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.