web analytics
Fotbal extern Fotbal intern

Pușcărie pentru oamenii de fotbal care pariază. Cum sună?

Se normalizează ideea că nu e nimic ieșit din comun, nimic grav cu oamenii din fotbal care pariază pe competițiile în care activează. Citeam comentariile românilor proști de la știrea aia cu Patrick Kluivert și mă cruceam. Dacă ar fi după mine aș șterge fără remușcări și fără posibilitatea de revenire tot ce debitează ăia care dovedesc că sunt cretini fără scăpare.

Revenind la subiect. Nu mi se pare nimic mai grav decât să pariezi pe meciuri în care joci, pe care le antrenezi, pe meciuri din competiția în care ești angrenat. Pentru că, asta nu înțeleg cretinii care se bucură la 80 de lei pe biletul de la pariuri, oamenii din fotbal pot influența jocul. Un joc care nu mai e de multă vreme doar ”joc”, e o afacere. Și atunci când planează asupra ta suspiciuni de genul ăsta nu mai ai ce căuta în afacere.

Fotbalul e ținut în viață de bani. Doar de bani, altfel n-ar exista decât la nivel amator. Banii pe care sponsorii și televiziunile îi dau fotbalului sunt banii oamenilor, ai mei și ai tăi. Televiziunea dă bani pentru că primește de la oameni, sponsorul dă bani pentru că vinde oamenilor produse/servicii legate de fotbal. Așadar, atunci când tu pariezi și truchezi partide de fotbal mă furi pe mine, cel care plătește pentru a urmări o competiție sportivă. E destul de simplu raționamentul, nu merge cu ”e treaba lor”, cu ”nu ne pasa”, e vorba despre fraudarea unei competiții care există doar pentru că exist eu, privitorul.

În condițiile astea, mie mi se pare corect ca oamenii din fotbal care pariază să fie pasibili de pușcărie. Pușcărie de aia adevărată, câțiva ani, pedeapsă ca pentru orice caz de fraudă. Ai pariat pe Twente când erai antrenor în club? 4 ani de pușcărie! Ai pariat pe Liga 1 când tu antrenai în Liga 1 și cunoșteai jucătorii de peste tot cu posibilitatea de influențare? Bine, Ninele! Ia-ți banii pe bilet și du-te și tu 2-3-4 ani la pușcărie. Facem după un interviu în care să ne explici cum sunt condițiile din penitenciare.

Pedepsele actuale sunt un rahat, suspendările sunt driblate, amenzile sunt o glumă, lupta împotriva fraudei de tipul ăsta este o mascaradă. Accepți că ești implicat într-o competiție reală? Ok, ne jucăm! Vrei să faci matrapazlâcuri? Atunci asumă-ți că te duci la pușcărie!

3 comentarii

 • Fotbalul este tinut in viata de suporteri, fie ca sunt spectatori, telespectatori sau cititori de presa online de cacat, banii apar doar pentru ca existam noi, ei sunt o consecinta a interesului nostru pentru prostii si analfabetii astia, problema e ca am scapat de sub control acest fenomen, nu e posibil sa-i dai lui Messi/Cristiano mai mult de 1 milion pe an, mai dai in pula mea ca nu inventeaza vreo metoda de a hrani populatia Africii sau vreo metoda de a starpi prostia.

 • 1) daca nu se pariaza CONTRA echipei proprii, nu vad probleme: ce daca pariez ca echipa mea are 1 pauza, 1 final!?
  2) cazul opus: daca portarul X pariaza pe minim 3 goluri incasate de echipa lui dupa minutul 70, adica influenta maxima(*eu nu pariez, posibil sa nu existe asemenea pariu in oferta, dar iau ca exemplu), cum il impiedici sau cum dovedesti daca cel mai bun prieten pariaza 10.000 E?

  Eu zic sa ne calmam cu pariurile astea, ca daca cineva pariaza pana la urma se afla si nici casele de pariuri nu stau chiar degeaba!
  Si daca chiar se pariaza, FIFA zice ca e PART OF THE GAME, la fel ca arbitrii 😉
  Nu ne duce nimeni cu forta la stadion, nici la TV sa facem audienta, cotizatiile nu mai sunt obligatorii decat la Chiajna(asta e pe bune, toata comuna da la impozit!)
  Pe mine, spectatorul neutru ramas fara echipa(momentan!), nu ma influenteaza cu nimic ca antrenorul de la Dunare baga in ele!

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.