web analytics
Diverse

Project Loon by Google: ”OZN-uri” în stratosferă care aduc internet 3G în zone izolate ale lumii

project loon

Pentru fiecare om care are acces la internet sunt alți doi care nu pot face asta”, este adevărul enunțat de cei de la Google care justifică ceea ce se numește Project Loon. Concret, Project Loon este numele dat de companie încercării de a oferi internet wireless în zone rurale izolate din lume. Pentru asta se folosesc baloane care sunt ridicate în stratosferă, la altitudini de aproximativ 32 de kilometri, care formează o rețea wi-fi ce poate oferi viteze de internet 3G. Cei de la Google susțin că folosirea baloanelor este cea mai rapidă, ușoară și ieftină metodă pentru a ”trimite” internetul în zonele izolate.

Încă într-o fază de teste, Project Loon și-a avut începutul în iunie 2013, în Noua Zeelandă. Apoi s-a mai experimentat în multe zone ale Terrei, iar în ultimele luni le-am reperat în sud-vestul Australiei. Spun că le-am reperat pentru că apar pe aplicația FlightRadar 24: sunt ridicate la 60.600 ft, adică 18.471 metri altitudine și circulă, purtate de vânt, cu 43 de km/h.

project loon google

Ideea este ca cei din țări civilizate, dar în care există vaste zone izolate și incapabile din punct de vedere al infrastructurii să primească internet pe căi convenționale, să aibă acces la internet pentru învățământ, pentru ca doctorii locali să primească informații de la alți medici sau pentru ca fermierii să poată să își planifice activitatea primind un raport real cu privire la starea vremii și prognoza meteo. Chiar dacă în limba română nu există multe informații despre asta, puteți să citiți totul despre Project Loon pe diverse site-uri de specialitate.

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.