web analytics
Fotbal intern

Profeția lui Gică Hagi și proiectul Next 11

Nu puteam rata șansa să colaborez cu Pepsi într-un proiect precum Next 11. Pentru că mă interesează viitorul tinerilor fotbaliști din România, vezi campania pe care o desfășurăm împreună aici pe blog, am ales să arunc o privire și asupra felului în care se dezvoltă Pepsi Next 11. Concret, în urmă cu puțin peste 6 ani, Pepsi și Academia Gheorghe Hagi au lansat împreună un proiect care, la acel moment, părea peste măsură de ambițios. Dacă în momentul acela ”ne propunem să construim împreună viitoarea echipă națională de fotbal a României” suna optimist, anii care au trecut ne-au arătat că proiectul are succes. Și nu oricum, ci la cel mai înalt nivel din fotbalul intern, cu rezultate pe care atunci nu le anticipa multă lume.

Trebuie să ne uităm doar la felul în care arată echipele naționale, începând de la cea antrenată de Cosmin Contra și terminând cu cele mai mici, și ne lămurim. La naționala ”mare” avem fotbaliști proveniți de la grupele Academiei, fotbaliști care joacă la echipe de top din țară acum. La naționalele ”Under”, numărul fotbaliștilor crescuți de Academie este și mai mare. Și o să meargă la fel de bine, veți vedea. De ce sunt convins că proiectul Next 11 o să fie unul de succes și de acum încolo? Pentru că mă uit la ce spunea Gheorghe Hagi în 2012 și văd că… i-a cam ieșit: ”Strategia noastă este să devenim cei mai buni din România. Acum avem 27 de copii la loturile naționale, mai avem și copii foarte mici care sunt buni și care vor ajunge să facă performanță”. A luat titlul în sezonul trecut cu o echipă formată, în cea mai mare parte, din jucătorii Academiei. Au fost cei mai buni din România, iar prezența la loturi este tot mai numeroasă.

Asigurarea viitorului fotbalului românesc nu e o treabă complicată. Nu sunt rețete greu de descifrat, de respectat, nu e nevoie de specialiști din ”Vest”. E vorba doar despre ceea ce am tot dezbătut aici în momentul în care am pus pe picioare campania noastră, campania ”Ajută-i să crească!”. E vorba despre susținerea tinerilor cu potențial și cu pasiune, singura modalitate prin care putem să recâștigăm speranța românilor în fotbalul național. Ăsta este, pe scurt, proiectul Next 11, unul alături de care voi produce momente interesante în următoarele zile și săptămâni. Voi face niște lucruri pe care nu le-am mai făcut până acum, ne vedem prin stradă și prin parcuri alături de un tânăr fotbalist de la Academia Gheorghe Hagi. Revin în scurt timp cu detalii!

2 comentarii

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.